- Jeg skal bare være modig, siger Anette Støvelbæk om debuten i den kommende Kerteminderevy.

København. Efter mere end 20 år på film og tv springer Anette Støvelbæk til foråret ud som revyskuespillerinde.

Det sker i Kerteminderevyen, som får premiere 26. maj, og for den kommende revydebutant er det en drøm, der går i opfyldelse, fortæller hun ved pressemødet til TV2 Charlies nye historiske hospitalsdrama, "Sygeplejeskolen".

- Jeg er blevet spurgt en del år, om jeg ville lave revy, men jeg har ikke kunnet. Jeg har altid tænkt, at jeg skulle lave det på et tidspunkt i mit liv, og det sker så nu, jubler Anette Støvelbæk og tilføjer:

- Jeg har lige skullet indstille mig på det - ikke at jeg ikke godt kan lide revy - men det er en helt speciel genre, som både kan det helt gakkede og det poetiske. Det strækker sig ud til begge yderpunkter, så det er virkelig en disciplin, hvor man skal være omstillingsparat. Det har jeg stor respekt for.

Foruden Anette Støvelbæk består holdet af rutinerede revynavne som Lisbeth Kjærulff, Gordon Kennedy og Kasper Gattrup - akkompagneret af komponist og musiker Peter Bom - mens instruktør Martin Miehe-Renard står i spidsen for Kerteminde-kvintetten.

- Jeg er den eneste debutant på vores hold, men jeg er flankeret af nogle virkelig skønne, begavede og prøvede mennesker og en god, garvet kaptajn ved roret, så det skal nok blive rigtig sjovt, og jeg kan mærke, at jeg glæder mig.

- Man skal være meget omstillingsparat i det her revyland, tænker jeg, så udfordringen bliver lige at forstå revyens sind og så være modig. Jeg skal bare være modig det plejer jeg at være så det skal nok gå alt sammen, smiler hun.

Inden Kerteminderevyen kan Anette Støvelbæk fra den 21. oktober ses i TV2 Charlies nye historiske hospitalsdramaserie, "Sygeplejeskolen", som den strikse afdelingssygeplejerske frøken Madsen.

Serien handler om eksperimentet med at uddanne mandlige sygeplejersker, da Danmark i starten af 1950'erne manglede sygeplejersker. Serien følger det første hold sygeplejeelever med både mænd og kvinder.

Rollen som frøken Madsen er kærkommen, siger Anette Støvelbæk.

- Det er en anderledes karakter, end det jeg laver i for eksempel "Badehotellet".

- Jeg har ofte lavet roller med lidt sødme i, så det virkede som et skønt projekt og en rigtig sjov rolle for mig.

"Sygeplejeskolen" har premiere på TV2 Charlie og TV2 Play søndag den 21. oktober klokken 21.00.

I de bærende roller ses blandt andre Jens Jørn Spottag, Molly Egelind, Morten Hee Andersen, Katrine Greis-Rosenthal, Benedikte Hansen og Asta August foruden birollepræstationer fra blandt andre Preben Kristensen, Mikael Birkkjær og Peter Gantzler.

/ritzau/