- Jeg er ikke særlig god til ikke at lave noget, siger skuespillerinden Ulla Vejby om sin ufrivillige pause.

For ottende sæson i streg har skuespillerinden Ulla Vejby iført sig uniformen som den yderst nysgerrige stuepige Edith i TV2's populære publikumssucces "Badehotellet".

Og det er et glædeligt gensyn for den 36-årige skuespillerinde efter en coronapåvirket pause fra settet.

- Jeg er ikke særlig god til ikke at lave noget. Jeg hader det. Jeg kommer ret hurtigt til at kede mig, siger Ulla Vejby.

- Når jeg ikke bruger min kreative muskel mere, så bliver jeg ret hurtigt frustreret. Det passer slet ikke i min krop. Jeg har brug for det, så på den måde synes jeg virkelig, at en opgave er en gave.

Det er hun kun blevet bekræftet i under nedlukningerne.

- Det har været dejligt at have god tid med mine to børn, og jeg tror også, det er meget sundt at komme ned i tempo indimellem for mig. Jeg er et ret følsomt gemyt, så det har selvfølgelig også givet noget perspektiv. Men jeg kan virkelig mærke, hvor meget jeg har brug for det.

- Jeg er et kreativt menneske. Jeg har brug for at skabe på den måde. Det tror jeg egentlig, ligger mange naturligt, og for mig er det en stærk trang til at fortælle historier. Det er en vigtig kraft i mig, som jeg ikke kan undvære, fortæller hun.

I sommer lykkedes det endelig at lave en coronavenlig produktionsplan, og Ulla Vejby kunne genoptage arbejdet - både på "Badehotellet" og i TV2 Charlie-serien "Sygeplejeskolen", som hun også har en af de bærende roller i.

- Jeg er virkelig glad for det arbejdsliv, jeg har. Det er jo en rigtig svær branche i forhold til arbejdsløshed, så jeg er virkelig, virkelig glad for, at jeg har noget at lave, understreger Ulla Vejby.

Sideløbende har hun gået til en masse castings, som forhåbentligt munder ud i nye projekter.

- Jeg er sådan en af de der mærkelige typer, som faktisk virkelig godt kan lide at gå til casting, selv om det er en jobsamtale eller en eksamen.

- Det giver en del nervøsitet at blive målt og vejet på den måde, det kan godt være lidt skræmmende. Det er det selvfølgelig også for mig.

- Det er ikke sådan, at jeg kommer ind med lav puls, og at det ikke rører mig, men jeg nyder på en eller anden måde at blive sat i spil og komme med et bud på en karakter i en scene. Hele det setup er faktisk meget skægt, synes jeg.

Noget, der endnu ikke har været plads til i kalenderen, er "Vild med dans", som Ulla Vejbys nære veninde og skuespillerkollega Merete Mærkedahl vandt den seneste sæson af.

Ulla Vejby er blevet spurgt før, om hun ville være med, og havde der været tid til det, er skuespillerinden bestemt ikke afvisende over for selv at deltage i dansedysten.

- Jeg kunne godt forestille mig, at jeg syntes, det kunne være vildt sjovt at prøve og lære de danse. Merete har fortalt så mange gode ting om det, og det har været en fornøjelse. Vi er rigtig gode veninder, så jeg har også fået alle detaljerne, og jeg kan godt mærke på hende, at det kræver noget, siger Ulla Vejby.

- Jeg er skræmt på den måde, at jeg ved, hvad det kræver - det er mange timer hver dag, de øver - så jeg siger ikke ja, hvis ikke jeg ved, at jeg kan dedikere mig så meget, som det vil kræve.

"Badehotellet" kan ses på TV2 og TV2 Play hver mandag.

/ritzau/