Filmen »The Interview« har medført en international krise. Men filmen i sig selv er ikke noget at være stolt af, lyder det fra amerikanske anmeldere.

»Folket har talt! Friheden har sejret! Sony gav ikke op! The Interview vil blive vist i de biografer, der er villige til at vise den juledag.«

Sådan skrev den amerikanske skuespiller Seth Rogen begejstret på Twitter den 23. december med henvisning til, at den kontroversielle film »The Interview« fik premiere i 300 biografer i USA 25. december. Det skriver B.dk.

Seth Rogen og James Franco spiller hovedrollerne i filmen som to amerikanske journalister, der skal udføre et attentat på den nordkoreanske leder Kim Jong-un.

Filmen blev pillet af plakaten, da hackere angreb Sony Pictures og sendte trusler mod de biografer, der ville vise filmen. Det blev kritiseret af USAs præsident, Barack Obama, der anklagede Sony for at give efter for hackernes pres.

De amerikanske anmelderes dom over filmen er dog næsten omvendt proportional med både Seth Rogens begejstring og de omfattende kontroverser omkring filmen.

I New York Times konstaterer anmelderen Anthony Oliver Scott, at han har gjort sin del for ytringsfriheden ved at betale for at se filmen.

»Men var det så en lykkelig slutning eller et antiklimaks? Min kollega Mike Hale så filmen i en biograf ved en forpremiere og skrev efter Sonys beslutning om at trække filmen fra biograferne, at »det eneste mysterium er, hvordan noget så ordinært kan give så meget opstandelse«. Præcis,« skriver Anthony Oliver Scott om The Interview.

»The Interview er nogenlunde, hvad alle troede, at den ville være, før al balladen startede: En fjollet, ihærdig uartig, hit-and-miss farce, som ikke fremdrives af nogen specielle politiske ideer, men af de sædvanlige forestillinger af mænds seksuelle, emotionelle og eksistentielle forvirring,« lyder dommen fra Anthone Oliver Scott.

En tilsvarende hård dom fælder anmelderen Joe Morgenstern i Wall Stree Journal. Han skriver, at den første scene i filmen er sjov, men at det herefter går ned af bakke resten af vejen:

»I den rigtige verden har der været en debat om hvad, der er tortur. I filmens verden er der ingen debat. At se The Interview er tortur næsten fra start til slut,« skriver Joe Morgenstern.

Der er dog også positive røster blandt amerikanske anmeldere. Blandt andet kalder Peter Travers fra magasinet Rolling Stone filmen for »hylende morsom«.