Som sanger har hun har travlt med julekoncerter rundt i landets kirker. Men familien er stadig i centrum i juledagene, fortæller BT's brevkasseskribent Annette Heick.

- I mange år har jeg været på juleturné, hvor jeg synger i kirker eller koncertsale rundt omkring. For mig handler det om at være sammen med familien og ikke kun kigge indad, men også tænke på dem, som har en vanskelig jul. Jeg synger støttekoncert for børn og samler ind for Dansk Folkehjælp til fattige danskere.

- Men jeg gør også meget ud af traditionerne. Vi har pakkekalender og julekagebagedag. Og hvert år arrangerer jeg en tematur med mine forældre, min mand jesper og børnene. Temaet har for eksempel været Danmarks helte, hvor vi har besøgt heltegravene på Vestre Kirkegård, set monumentet over faldne soldater på Kastellet og besøgt Frihedsmuseet.

- Selvom vi bor i Sverige, prøver vi at komme til julegudstjeneste i Sorgenfri Kirke. Hvis vi ikke når det, er der børnegudstjeneste her i Sverig om formiddagen. Vi ser selvfølgelig Disneys juleshow. Alle bedsteforældrene er her, og når vi har spist og danset ’Nu det jul igen’ i hele huset, sætter vi os forpustede ned og skiftes til at pakke gaver op.

- Jeg kan huske en juleaften engang i 70’erne hvor det begyndte at sne rigtigt meget. Efter at min mormor og morfar var taget hjem, listede vi os ud i sneen og kælkede. Hvid jul er mega-hyggeligt.