Lyt til artiklen

Den populære radiovært Andrea Elisabeth Rudolph udviser 'søstersolidaritet' og stopper på 'Morgenhyrderne' i kraftig protest.

De populære Morgenhyrder på Radio 100FM bliver nu en vært mindre. Andrea Elisabeth Rudolph har nemlig valgt at markere Kvindernes Internationale Kampdag ved at forlade radiostationen i kraftig protest.

- Jeg stopper på Radio 100FM, fordi jeg ikke har fået en barselsordning, fortæller den næsten syv måneder gravide radiovært til B.T.

- Jeg har altid sagt, at når jeg blev gravid, ville jeg stoppe, hvis jeg ikke havde en barselsordning, siger hun.

Men Radio 100FM har valgt, at Andrea Elisabeth Rudolph ikke får betalt sin barsel og må nøjes med dagpengesats, når hun om få måneder bliver mor for første gang.

Morgenhyrderne hitter
Den populære radiovært har ellers i samarbejde med medværterne Lasse Rimmer og Lars Hjortshøj været årsag til, at programmet Morgenhyrderne har været et af Danmarks mest hørte morgenprogrammer.

- Jeg gør det her ud af søstersolidaritet. Jeg er ikke tilfreds med min ordning, og jeg håber, at jeg ved at træde frem og reagere kan være forbillede for andre kvinder, der ikke er tilfredse med deres arbejdsforhold, forklarer hun og understreger, at hun ikke er bitter over ledelsens beslutning, da hun hele tiden har været klar over stationens politik.

Andrea Elisabeth Rudolph har været ansat på Radio 100FM fra stationens begyndelse i 2003. Siden er den smukke underholdningsvært blevet et af Danmarks mest eftertragtede navne i Showbiz. Hun har blandt andet været vært i TV 2s succesprogram 'Vild med dans', hvorefter B.T.s læsere kårede hende som deres fortrukne underholdningsvært 2005.

Administrerende direktør for Radio 100FM, Jim Receveur, må derfor også indrømme, at det bliver en svær opgave at finde en afløser for danskernes favoritvært. Alligevel har han valgt at holde fast i sine principper.

- Det har altid været vores firmapolitik, at de ansatte ikke får betalt barsel. Jeg kan ikke lave en speciel aftale for en enkelt medarbejder, forklarer han

cpe@bt.dk