Stand-up komikeren Anders Fjelsted sagde ja med det samme, da han for et par måneder siden blev spurgt om han sammen med kollegaen Sebastian Dorset ville være vært for dette års udgave af 'Talegaver til børn'.

- Det er en super undskyldning at have i baghånden, når man møder Unicef-sælgere på gaden, svarer stand-up komikeren Anders Fjelsted kækt, da bt.dk's reporter spørger ham, hvorfor han sagde ja til at være den ene halvdel af værtsparret i dette års udgave af velgørenhedsshowet 'Talegaver til børn'.

Men der er også andre - lidt mere seriøse - grunde til, at den 30-årige komiker gerne piller to dage ud af sin travle kalender for at guide publikum igennem fire shows den 28. og 30. december.

- Det er et privilegium at blive spurgt og samtidig en god profilering. Jeg har været med i 'Talegaver' siden 2001, men de andre gange har jeg været med som komiker og kun haft syv minutter til at være sjov i. Nu skal jeg styre hele showet sammen med Sebastian Dorset, siger Anders Fjelsted.

Stressende forberedelser
Anders Fjelsted har tidligere stiftet bekendskab med værtsrollen i for eksempel DM i Stand-up, men 'Talegaver til børn' er noget helt andet.

- Sebastian og jeg skal forsøge at holde styr på to og en halv times show, lægge op til de 15 komikerne og samtidig sørge for at informere om Unicefs arbejde uden, at det bliver for røvsygt. Det er en alvorlig sag, men hele idéen med det her show er jo, at man giver penge for noget man alligevel gerne betaler for, fordi det er sjovt, forklarer Anders Fjelsted.

De to værter, som begge debuterede på den danske stand-up scene tilbage i 1995, har haft travlt med hver deres projekter på det seneste, så der har ikke været ret meget tid til at øve sig på 'Talegaver til børn'.

Lige nu er planen, at de to mødes dagen før det går løs i Århus og får det sidste på plads.

- Og så finder vi nok ud af, at vi skulle have mødtes noget før, griner Anders Fjelsted og indrømmer, at han faktisk er ret nervøs for, hvordan det skal gå.

- Det har været stressende med de ting vi har skullet forberede. For eksempel endte de videoklip vi skulle lave til showet med at være meget mere besværlige end forventet. Man synes man har så god tid, men glemmer måske lige at det er jul og folk har travlt med andre ting, siger Anders Fjelsted, som trods alt glæder sig til de fire shows mellem jul og nytår.

Kører sammen i bus til Århus
'Talegaver til børn' plejer nemlig at være rigtig festligt - også for de medvirkende komikere.

- Det er dødskægt, og måske den eneste lejlighed hvor vi alle sammen – eller i hvert fald sytten af os - mødes på en gang. Ellers kommer man jo aldrig så mange ud til et arrangement, siger Anders Fjelsted.

Det hele starter først på dagen den 28. december, hvor hele holdet af komikere kører i bus sammen til til Århus.

- Det plejer at være rigtig hyggeligt. Før da ved vi egentlig ikke noget om, hvad de forskellige komikere har tænkt sig at optræde med, så det snakker vi om i bussen, fortæller Anders Fjelsted.

Den 28. december har er der først et eftermiddagsshow, derefter har komikerne lige tid til at spise aftensmad sammen og når dagens andet og sidste show er overstået er det tid til afterparty. Næste dag kører bussen tilbage til København og den 30 december gentager de 17 drengerøve så forhåbentlig succesen i Falkoner Salen.

Glad for at kunne hjælpe
Da Anders Fjelsted første gang var med på holdet bag 'Talegaver til børn' i 2001 var hans viden om nødhjælp begrænset. Det er den ikke mere, og fuldtids-komikeren er glad for at kunne hjælpe Unicef ved at stille sin arbejdskraft til rådighed to dage om året.

- Jeg synes det er fedt at man kan støtte en sag og samtidig lave noget man rigtig gerne vil lave. Det her er jo for eksempel meget federe end at samle tomme flasker ind til fordel for afrikas børn, forklarer Anders Fjelsted.

Han vil ikke gå i detaljer med, hvad publikum kan vente sig af dette års show, men tør næsten godt love, at det bliver godt.

- Folk kommer til at opleve en kavalkade af landets bedste komikere, der leverer det bedste de kan, håber jeg i hvert fald. Alle ved, at de kun har syv minutter på scenen, så de er normalt rigtig skarpe, og der bliver helt sikkert stand-up om alt mellem himmel og jord, siger Anders Fjelsted.