Anders Matthesen indspiller sin første selvskrevne film "Sorte kugler". Han spiller en ejendomsmægler der hellere vil være politbetjent

Anders Matthesen er her, der - og i Center Pubben i Hvidovre. Den alsidige danske komiker er ved at lægge sidste hånd på sin første selvskabte film. Titlen er "Sorte kugler".

Tidligere har der været "Jul på Vesterbro", "Terkel i Knibe" og "Rene Hjerter" og en hel masse andet. Men det er første gang, Matthesen både instruerer, skriver og spiller hovedrollen. Alle roller i "Sorte kugler" er besat med ukendte, uprøvede kræfter i dansk film.

- Der har været lovlig mange danske film af typen - et parforhold går i stykker og et glas rødvin vælter. Hvor det er situationer, mere end personer, der sætter tingene i gang. Jeg kunne godt tænke mig at lave en film, hvor man står ved, at man gerne vil have folk til at grine.

- Jeg er ved at brække mig over at se på skuespillere, jeg har set 100 gange før. Efterhånden kender man dem så godt, at man mere tænker på personen, skuespilleren i stedet for at tænke på den rolle, de spiller, siger Anders Matthesen.

I går, torsdag, optog han og medspiller Iben Dorner et par af de sidste scener til filmen. Og det er her Hvidovre-pubben kommer ind i billedet. Anders 'Anden' Matthesen spiller ejendomsmægleren Alex, der ikke er r-i-g-t-i-g tilfreds med sit liv.

Inspireret af Eddie Murphy og Jim Carrey
På settet ser vi ham forsøge sig som politibetjent. Han får bøllesmæk af en lokal hvidovregangster, spillet af Andens barndomsven Thomas Christensen, som snart udsender et rapalbum. I samarbejde med Anden og Bossy Bo fra Østkysthustlers.

- Alex Klein. som jeg spiller i filmen, har en masse gode kvaliteter, han er omgivet af en masse mennesker, der vil ham det godt, siger Anders Matthesen i en pause i optagelserne.

- Der er en masse gode ting i Alex' liv, men han har valgt det negative fokus. Han er indebrændt over, at han aldrig blev betjent, som han drømte om som barn. Nu er han jaloux på sin kæreste, der er betjent. Han er sur over at han må sælge sit drømmehus, han taler dårligt til sin kæreste og sit barn.

- Han kæmper med en masse negativt i sit liv. Han opfører sig ikke ret godt. Selvom det er en komedie handler den meget om det fokus, man har i livet. Det kender jeg også fra mig selv. Man har det hele. Allligevel bliver man aldrig tilfreds, siger manden, de fleste kender som Anden.

Han sammenligner filmens idé med det, han kalder amerikanske »hvad-nu-hvis« film. Altså film som "Bossen og bumsen" med Eddie Murphy, »Bruce den almægtige« med Jim Carrey og en »En ny dag truer« med Bill Murray. Film, hvor hovedpersonen mere eller mindre tilfældigt kastes ud i en handling, som giver mulighed for fis og ballade.

Stand up-klub sat på stand by
Anders Matthesen spiller i sin egen liga i underholdningsbranchen. Kan selv, vil selv. Han er på vej sit først soloshow i et par år "... vender tilbage" med premiere i august.

Har snart TV-premiere på komedieserien "Comedy-kuren", hvor komikeren Henrik Bruun skal smide en masse kilo. For et par måneder siden åbnede Matthesen sin egen stand-up klub Duckpower. Den er sat på stand-by.

- Vi holder pause lige nu. Stand up er altid død om sommeren, det er svært at sælge billetter. Vi har haft nogle problemer med den bar, vi har lejet os ind i. Vi har været uenige om nogle ting. Vi har behov for et sted, hvor vi kan bestemme selv. Det er jo også missionen. Lige nu overvejer vi, hvad der skal ske med klubben, siger Matthesen.

- Tid til sommerferie, det havde jeg hele sidste år, ha-ha. Jeg skrev historien til 'Sorte kugler', mens jeg var på ferie i Tyrkiet med min mor, siger han.

Vil bestemme selv
- Ja, jeg vil helst bestemme selv, det indrømmer jeg. Men det er ikke sådan, at jeg synes, at det er naziagtigt at arbejde sammen med andre. På filmen har jeg f.eks. en teknisk instruktør, som har mindst lige så meget ansvar som mig.

- Der er en masse mennesker omkring mig, som er dejligt nidkære om at afvikle tingene rigtigt, siger Anden og nævner debutanten Iben Dorner, der spiller hans politi-kæreste i filmen.

- I mit oprindelig manus var hun en sød-sød, forsigtig blondine. Iben har lagt mange flere nuancer ind i den figur, end jeg havde tænkt mig. Hun har mere kant nu. Det er Ibens ære, siger Matthesen.

"Sorte kugler" har et budget på 12 mio. kr, Den er financieret bl.a. med TV 2 og Nordisk Filmfond.