Lyt til artiklen

En højreekstremistisk gruppe gør nu brug af komiker Anders Matthesens shows for at fremme deres højreekstremistiske synspunkter. Det skriver 180grader.dk

Det er gruppen Danmarks Nationale Front, der har skabt en video, hvor de har indlagt flere klip fra Anders Matthesens show Anden vender tilbage. 

Her brokker han sig blandt andet over, at man ikke må sige at man er stolt af at være hvid, når nu man godt må være stolt af at være sort.

Han siger også, at han går rundt med dannebrogsflag, fordi han er stolt af at være dansker.

Men det er taget ud af sammenhængen og Anders Matthesens tilgang var faktisk det stik modsatte. Det forklarer hans manager.

- Det er enormt frustrerende og beklageligt, at folk misbruger tingene på den måde. Det er i øvrigt også taget fuldstændig ud af en sammenhæng for hele pointen i showet er jo præcist omvendt, siger Anders Matthesens manager, Cemille Rosenberg, til 180Grader.dk.

- Anders ærgrer sig over, at danskheden og det danske flag er blevet noget, som man skal skamme sig over, fordi nationalister tager patent på danskheden og det danske flag, siger hun.

Den video, som Danmarks Nationale Front har lagt ud, så Anders Matthesen gerne fjernet hurtigst muligt. Men det er nemmere sagt end gjort.

- Vi overvåger den slags ting, og når det bliver brugt i sådan en sammenhæng, så henvender vi os straks til dem, der har lagt det ud, og beder dem om at fjerne det. De her mennesker har nægtet at gøre det, og derfor har vi anmeldt det til dem, der administrerer siden, men det tager desværre alt for lang tid for administratorerne at fjerne tingene, siger Cemille Rosenberg til 180grader.dk.

SE VIDEOEN HER