1. juledag kan du se filmen 'Joy' i danske biografer. Men der er nok mange, der ikke ved, at det er en film, som er baseret på virkelige hændelser. Den amerikanske alene-mor Joy Mangano var træt af de pressede dage med den besværlige rengøring. Men så fandt hun en løsning, der vendte op og ned på hendes liv.

Det hele startede i 1990 for amerikanske Joy Mangano fra Long Island, New York, da hun fik idéen til den såkaldte 'Miracle Mop' - en gulvmoppe, der vrider sig selv. Idéen fik hun i ren frustration over sin travle hverdag som nyskilt mor.

Men det var langt fra en let proces at få succes i 90'erne som selvstændig kvinde. Hun måtte også satse alt ved selv at investere 100.000 dollar (omkring 680.000 danske kroner i dag, red.)i sin opfindelse.

»Som en alene-mor og kvindelig opfinder tror jeg ikke rigtigt, at folk tog mig alvorligt i lang tid,« siger hun i et interview med amerikanske People.

Her ses Joy Mangano til højre, der præsenterer produktet, som gjorde hende til millionær.
Her ses Joy Mangano til højre, der præsenterer produktet, som gjorde hende til millionær.
Vis mere

Men i 1992 fik hun lov til at vise sin opfindelse frem på amerikansk tv på deres version af tv-shop, og det førte til et salg på 20.000 mopper på kun 20 minutter. På grund af den store succes blev hun et fast ansigt på shopping-kanalen. Derfra har det været en succeshistorie for den nu 59-årige Joy Mangano, der ifølge hendes egne ord har opfundet omkring 100 ting - dog med varierende grad af succes.

Forneden ses Joy Mangano sammen med Jennifer Lawrence, der spiller hende i filmen.

I 2012 blev Joy Manganos formue estimeret til at være på omkring 350 millioner danske kroner.

»Det er virkelig en ære,« siger hun omkring det faktum, at der er lavet en film om hendes liv.

Udover Lawrence er Bradley Cooper og Robert de Niro også medvirkende i 'Joy'.