Lyt til artiklen

Den amerikanske stjerneskuespiller Al Pacino har meldt afbud til et projekt på Aveny-T  og Aarhus Teater, fordi forfatteren til stykket sympatiserede med nazismen.

Onsdag i sidste uge skulle Al Pacino have gæstet København i forbindelse med optagelser til et større teaterprojekt på Aveny-T og Aarhus Teater. Men i sidste øjeblik meldte den amerikanske filmstjerne afbud.

Teaterprojektet bygger nemlig på bogen »Sult« af den norske forfatter Knut Hamsun, som under Anden Verdenskrig sympatiserede med Nazityskland.

»Det er rigtig, at han sprang fra i sidste øjeblik på grund af, at han ikke kunne forene sig med Knut Hamsuns støtte til den tyske besættelsesmagt og nazismen. Det må vi respektere,« siger Jon Stephensen, teaterchef for Aveny-T på Frederiksberg.

Teaterstykket skulle have haft Al Pacino som en gennemgående fortæller. Med en dags filmoptagelse af Pacino, var det planen, at man kunne bruge ham som en figur, der ved hjælp af 3D-animation gik rundt på scenen.

»Det havde virkelig været fantastisk, hvis det var lykkedes. Jeg har flere gange i processen tænkt, at jeg drømmer. Det ville jo være det største, hvis han kom til København. Det var tæt på, så derfor er det ærgerligt. Vi må op på hesten igen,« siger Jon Stephensen.

Foruden fortælleren har stykket seks dansere og en sanger på rollelisten. Det er meningen, at stykket skal vises ved Bergen Festspil i maj 2017, og herefter i Aarhus og på Frederiksberg. Men selv om verdensstjernen Al Pacino har meldt afbud, lever projektet dog stadig.

»Projektet er ikke droppet, men vi ved endnu ikke, hvad der skal ske. Så der er i hvert fald ikke sat et endeligt punktum,« siger Jon Stephensen.