Alexander Oscar stormer frem på den danske musikscene med en drøm om at kunne give noget tilbage til sin mor.

Selv om det endnu ikke er alle, der kender navnet Alexander Oscar, så er den 20-årige popmusiker fra Aarhus godt i gang med at slå sit navn fast.

Det seneste år har han storhittet med sangen "Number" og sin nyeste single "Complicated", og på linje med Hugo Helmig og Hjalmer er han en af de mest fremadstormende unge danske musikere lige nu.

Men historien om Alexander Oscar begynder, da han stadig bare var kendt som Alexander Overgaard. En helt almindelig 13-årig dreng, der boede i Aarhus-bydelen Skejby med sin mor og sin lillebror.

En 13-årig dreng, der kedede sig.

For i 2012 var Alexander Oscar blevet opereret for en skulderskade og måtte ikke spille håndbold i otte måneder, selv om det var håndbolden, han troede, han skulle bruge sit liv på.

Så Alexander Oscar besluttede sig for at slå tiden ihjel ved at lære at spille guitar.

- Jeg var sindssygt inspireret af Ed Sheeran, og den måde han kunne spille en hel koncert kun med en guitar og en loop pedal. Så jeg lærte mig selv at spille guitar, fortæller han.

- Jeg havde aldrig spillet musik før, men jeg har altid sunget meget, selv om det kun har været for mig selv, for jeg har altid haft sceneskræk.

Fire dage efter Alexander Oscar havde anskaffet sig sin første guitar, satte han sig på en taburet på sit teenageværelse for at synge for sig selv. Men han dristede sig til at tænde sit kamera.

I armene havde han guitaren, som ikke rigtig stemte, og foran sig havde han en mikrofon. Han slog den første tone an og sang: "Nu står vi her. Det er okay".

Da han to minutter senere havde sunget sin coverversion af Noah-hittet "Det' okay" færdig, slukkede han kameraet, og med bankende hjerte lagde han videoen på Facebook.

Og derfra eksploderede det.

På to dage fik videoen over 6000 likes og blev delt flere hundrede gange.

Og blandt dem, der så videoen af den unge aarhusianer, var den anerkendte producerduo Chief 1 og Remee.

- Jeg blev ved med at lægge videoer op, og efter nogle uger skrev Chief 1 en besked til mig på Facebook: "Hey knægt, du synger godt, kunne du tænke dig at mødes?".

- Jeg anede ikke, hvem han var, så jeg råbte: "Moooar, hvad sker der her?", fortæller Alexander Oscar.

Hans mor vidste godt, hvem Chief 1 var, og hun hjalp sin søn med at sætte et møde op i København. Og få dage efter havde Alexander Oscar fået sin første pladekontrakt i en alder af 13 år.

Siden da er det kun gået fremad.

Efter tre år i selskab med Remee og Chief 1 blev Alexander Oscar signet af pladeselskabet Sony.

Hans store hit "Number" er streamet på Spotify over 16 millioner gange, og i januar udkom hans debutalbum "Highs & Lows".

Han er gået fra at være en helt almindelig teenagedreng, der gik til håndbold, spillede PlayStation og passede sine matematikafleveringer, til at han nu er trådt frem i rampelyset. Og det har ikke været uden udfordringer for en dreng, der hele sit liv har haft sceneskræk.

- Da jeg først begyndte at lave videoer på mit værelse, var det fedt, at jeg kunne vise dem til min mor, så jeg ikke skulle stå foran hende og synge. Men jeg var ikke i rummet, når hun så dem, for det turde jeg ikke.

- Og da jeg første gang som 13-årig var til møde med Remee og Chief 1, fik jeg at vide, at jeg skulle gå ind i studiet og bare synge en eller anden sang. Det lød ad helvede til, fordi jeg var så nervøs, at jeg rystede.

- Men jeg gjorde det, og det var første skridt på vejen til, at jeg turde at stå i de situationer, siger han.

Alexander Oscar vidste, at han blev nødt til at skille sig af med sin sceneskræk, hvis han skulle gøre sig nogle forhåbninger om at leve af musikken.

Så han besluttede sig for at kaste sig ud i alle tænkelige situationer, der normalt gav ham koldsved og fik hans læber til at dirre, og med tiden forsvandt det.

- Før i tiden kunne jeg få det fysisk dårligt i min krop af at tænke: Hvad hvis de ikke kan lide det? Hvad hvis de griner? Hvad hvis de synes, jeg synger dårligt? Men nu er det vendt til, at jeg elsker at performe, og jeg får det bedre i min krop af at spille live, siger han.

I februar skal Alexander Oscar spille sine første udenlandske koncerter i London og Oslo, og i løbet af sommeren kommer hans navn på indtil flere festivalplakater.

For nylig spillede han sin første udsolgte koncert på Hotel Cecil i København, og det var et vendepunkt for den 20-årige musiker.

- Det var den aften, hvor det gik op for mig, at det her er noget, jeg kan leve af.

- Der er meget hård konkurrence i musikbranchen, men jeg føler, jeg er ved at komme til det punkt, hvor folk får øjnene op for mig, og tænker: "Okay, han kan faktisk noget, som er ret fedt", siger han.

I sin vildeste fantasi drømmer Alexander Oscar om at nå dertil, hvor han vinder Grammyer, spiller udsolgte koncerter på Wembley Stadium i London og turnerer verden rundt.

Men mest af alt drømmer han om at få succes med sin musik, så han kan give noget tilbage til sin mor, som har opfostret ham og hans lillebror.

- Min mor har været enlig mor med to børn hele sit liv. Hun har haft to diskusprolapser, men hun arbejder hver dag bare for at få mad på bordet og holde sammen på familien. Hun støtter mig i alt, og jeg vil gerne give tilbage for alt det, hun har givet mig.

- Jeg har aldrig været på ferie, fordi vi aldrig har haft pengene til det, så jeg vil gerne give hende den bedste ferie, hun nogensinde har haft. Give hende alt det, hun mangler.

- Det er nok den vigtigste grund til, at jeg skal lykkedes med det her, siger han.

/ritzau/