50 er ingen alder: Nyt show, nyt album, nyt pladeselskab og flere måneders sommer- og efterårsturné: 2005 bliver Sannes år.

Nogen har tænkt sig at gøre det kommende år til nationaldigter H.C. Andersens år. Alt tyder på, at året bliver det mest travle nogensinde for den nationale rockmama Sanne Salomonsen.

Det ligner lidt en tanke: Næste december fylder Sanne rundt - det ser ud, som om at hun én gang for alle vil vise verden, at 50 altså ikke er nogen alder for en moden rock-mama.

I forvejen har Sanne Solomonsen annonceret sit længe ventede solo-show på Bellevue Teatret 16. april. Allerede den 28. februar er hun klar med et nyt album på nyt pladeselskab. Det har den kontante titel »The Album«. Senere på året tager hun på en kæmpe rockturné, der vil strække sig over flere måneder.

Det seneste album »Freedom« udkom på EMI-Medley. Det nye udkommer på det forholdsvis nystartede Copenhagen Records, der primært består af gamle EMI-folk. Egentlig skulle nyheden først have været ude næste år, men Mik Christensen fra Copenhagen Rec. bekræfter over for B.T:

Et ikon
»Sanne er en fantastisk artist, et ikon at arbejde sammen med. Vi vil virkelig gerne føre Sanne salgs-mæssigt tilbage på fronten i år. »Freedom« solgte 55.000. Det er bestemt udmærket. Men vi vil gerne videre,« siger Mik Christensen

Syv af sangene fra Sannes kommende soloshow »The Show« indgår på albummet. Resten er nyskrevne. Sanne og hendes nye selskab har store nordiske ambitioner med »The Album«.

»Vi håber da, at vi kan genvinde lidt af Sannes position i Norge og Sverige. Hun turnerer stadig meget i begge lande. Men pladesalgsmæssigt har det været dårligt de senere år. Det håber vi da at gøre noget ved.

Vi har lavet nogle spændende aftaler med nogle nordiske samarbejdspartnere. Vi har i hvert fald fundet nogle mennesker med den rette tro på det,« siger Mik Christensen.

Musikalsk set betegnes »The Album« som en opfølger til det sidste album. Det er indspillet og produceret med nogle af de samme folk som sidst. Bl.a. produceren Nikolaj Steen.

jae@bt.dk