Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Rusland har angiveligt taget et helt nyt laservåben i brug. Et våben som skulle kunne brænde droner op på flere kilometers afstand.

Men Volodymyr Zelenskyj har kun spot og hån til overs for Putins nye 'vidundervåben'.

»Så her i den tredje måned af krigen i fuld skala ser vi, at Rusland forsøger at finde sit 'vidundervåben'. Tilsyneladende laser. Alt det viser tydeligt, hvor komplet fejlslagen deres invasion er,« siger Zelenskyj i sin seneste videotale til ukrainerne.

Det var Ruslands vicepremierminister Jurij Borisov, som onsdag fortalte om det spritnye russiske våben.

Der skule være tale om en helt ny generation af laservåben, kaldet 'Zadira', og våbnet er allerede taget i brug i Ukraine, skriver Reuters. På blot fem sekunder skulle Putins nye laservåben kunne brænde en drone op.

Zelenskyj sammenligner Russernes omtale af det nye våben med nazisternes desperation i slutningen af Anden Verdenskrig.

Her talte Adolf Hitler flere gange om spritnye 'vidundervåben', der mod slutningen af krigen skulle kunne vende det mere og mere truende nederlag til en sejr.

Noget, der som bekendt ikke skete.

»Men igen; det viser også, at de (russerne, red.) er bange for at indrømme, at katastrofale fejl er blevet begået på højeste politiske og militære niveau i Rusland,« siger Zelenskyj.

»Derfor vil de komme med flere og flere 'vidundervåben', i takt med at Ukraines hær og alle vores forsvarere befrier vort land skridt for skridt,« afslutter den ukrainske præsident.

Om han får ret i den påstand, og hvilken effekt russernes påståede nye laservåben får i krigen mod Ukraine, må tiden vise.

Du kan følge med i udviklingen i vores live-blog, som du finder lige HER.

Andre læser også