På krigens 346 døgn må Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj, indse, at russerne presser hårdt på ved fronten.

Det fortæller præsidenten i sin tale til den ukrainske nation, som du kan se øverst i artiklen.

Især ved fronten i regionen Donetsk rykker russerne frem med store styrker.

»I løbet af denne krigs 346 dage har jeg ofte måttet sige, at situationen ved fronten er hård. Og at situationen bliver hårdere,« siger præsidenten i talen og tilføjer:

»Nu er det tid igen. En tid, hvor besættelsesmagten kaster flere og flere af sine styrker for at bryde vores forsvar. Nu er det en meget svær tid i Bakhmut, Vuhledar, tæt ved Lyman og andre steder.«

Ifølge flere internationale medier og den ukrainske avis Kyiv Independent har russerne samlet op mod 30.000 soldater ved Bakhmut.

Men det er ikke lykkedes dem endnu at erobre byen, hvor der længe har været hårde kampe. Dog har russerne indtaget flere nøglepositioner rundt omkring byen.

Lige siden det lykkedes ukrainerne at tilbageerobre Lyman og Bakhmut i oktober 2022 har der været mange og hårde kampe, hvilket en ukrainsk officer tidligere har fortalt om:

»I fem eller seks måneder har området omkring Bakhmut været helvede på jord. Fjenden angriber konstant,« forklarer Volodymyr Nazarenko, der er næstkommanderende i en bataljon i området, ifølge CNN.

Han ved ikke med sikkerhed, om de russiske tropper endnu angriber med alt, hvad de har, og om deres taktik endnu er ændret, men han tror, at Wagner-soldaterne, der hidtil har kæmpet ved Bakhmut, er blevet erstattet af russiske faldskærmstropper.

I januar fik Rusland en sejr i området, da meldingerne gik på, at de var rykket frem omkring Soledar, der ligger nord for Bakhmut.

Ifølge Reuters har russerne lidt store tabstal i kampene – nogle opgørelser lyder på helt op imod 40.000-50.000 har mistet livet eller er forsvundet.

Den ukrainske militær analytiker Petro Chernyk fortæller til Reuters, at de store russiske tabstal betyder, at de ikke stopper deres offensiv nu, da de vil lette presset på ukrainerne.