Måske har det indiske politi tævet de forkerte demonstranter, som har en berømt yogastjerne som frontkæmper.

Regeringen i Indien har med et fået et problem på halsen, fordi politiet har slået hårdt til imod demonstranter, der i weekenden protesterede imod korruption.

Nu er det ledende oppositionsparti i Indien, BJP, gået med ind i kampen mod korruption og bebuder nye demonstrationer.

Samtidig fortsætter det lokale tv med at vise nye billeder af politifolk, der tæver demonstranter. Flere end 70 aktivister blev såret af politiet.

Fokus på demonstrationen er stor, for en af bannerførerne er Baba Ramdev, der er yogaguru og kendt af mange indere fra tv.

Weekendens aktioner begyndte i lørdags, da guruen indledte en sultestrejke foran tusindvis af tilhængere for at protestere imod korruption i det indiske samfund.

Baba Ramdev fortsætter sin sultestrejke, og flere andre anti-korruptionsgrupper har samlet sig om kritik af regeringen. Det samme har en række hinduistiske grupper.

- Ved at fornærme Baba Ramdev har de fornærmet alle hinduistiske guruer og helgener, siger Verdens Hindu Råd i en erklæring.

Ashis Nandy er politisk analytiker i Indien, og han mener, at regeringen "gik unødig i panik" med håndteringen af demonstrationen.

- Den ville være gået i sig selv igen, siger han ifølge avisen Times of India.

/ritzau/AFP