Hospitalerne i Gaza kan ikke længere følge med. WHO beretter om akut mangel på lægemidler og fyldte hospitaler som følge af israelske luftangreb.

ISRAEL: Hospitaler i Gaza er i akut mangel på lægemidler og fyldt med sårede mennesker som følge af Israels talrige luftbombardementer, meddeler WHO lørdag ifølge Reuters. Ifølge verdenssundhedsorganisationen kommer hospitalerne i det palæstinensiske selvstyreområde i alt til at mangle lægemidler for cirka 60 millioner kroner over de kommende tre måneder.

Myndighederne i Gaza oplyser, at 43 palæstinensere, heraf cirka halvdelen civile, er blevet dræbt, siden Israel tidligere på ugen indledte Operation Pillar of Defense, der har til mål at hindre Hamas i at sende raketter mod israelsk territorium.

I Israel har tre personer mistet livet. De blev alle slået ihjel torsdag, da en raket fra Gaza ikke blev opsnappet af det israelske missilforsvarssystem Iron Dome og slog ned i byen Kiryat Malakhi i det sydlige Israel.

Det Hvide Hus meddelte lørdag, at USAs præsident, Barack Obama, har kontaktet den tyrkiske premierminister, Tayyip Erdogan, for at diskutere, hvordan de to lande kan bidrage til at nedtrappe konflikten mellem Israel og Gaza.

Samtidig forventes det ifølge Reuters, at FN-generalsekretær Ban Ki-moon i næste uge besøger Israel og Egypten for at finde en fredelig udvej på den spændte situation i regionen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.