Norsk tidsskrift trykker profettegning og kritiserer, at kun få norske aviser har trykt den i forbindelser med attentatforsøget på tegneren Kurt Westergaard.

Det konservative norske tidsskrift Minerva har offentliggjort tegneren Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

Tegningen offentliggøres tirsdag i forbindelse med en artikel, der kritiserer norske redaktører, fordi kun få aviser trykte tegningen, da de skrev om attentatetforsøget på Kurt Westergaard den 1. januar.

Kommentatoren Jan Arild Snoen spørger i artiklen, om ikke et drabsforsøg på tegneren er en tilstrækkelig konkret nyhedsbegrundelse til at trykke tegningen.

Blandt de norske aviser, som har trykt tegningen efter attentatforsøget, er Bergens Tidende. Ifølge avisens redaktør, Trine Eilertsen, er det ikke sket for at provokere, men for at illustrere og informere.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk presseforbund, sagde i weekenden, at flere norske medier burde trykke tegningen i solidaritet med de involverede.

Men han understregede, at han ikke taler for en fælles aktion.

Nils August Andresen, redaktør på Minerva, skriver, at solidaritetstanken er et af argumenterne for at trykke tegningen.

/ritzau/NTB