Flere danskeres sind blev søndag sat i kog, da en sms-besked fra Røde Kors tikkede ind på deres mobiltelefon søndag eftermiddag i et forsøg på at samle penge ind til nødlidende.

Særligt blev flere af modtagerne af beskeden sure, da de ikke havde tilmeldt sig en sms-service eller på anden måde givet tilladelse til, at Røde Kors måtte kontakte dem på den måde.

Alligevel blev de modtagere af sms'en, som er en del af et nyt initivativ hos Røde Kors i forbindelse med nødhjælpsorganisationens landsindsamling.

Flere reagerede også kraftigt på, at det kræver en sms at afmelde sig fremtidige beskeder fra nødhjælpsorganisationen.

Denne sms-besked blev modtaget klokken 03:42 natten til mandag.
Denne sms-besked blev modtaget klokken 03:42 natten til mandag.
Vis mere

Søndag aften fortalte pressechef hos Røde Kors, Klaus Nørskov, til BT, at man let kunne afmelde sig 'til en meget beskeden pris', og flere på Facebook gav også udtryk for, at de havde fået at vide, at det ville koste et gebyr at afmelde sig fremtidige beskeder.

'Jeg HÅBER og TROR på, at jeg, når jeg om lidt afmelder mig den SMS, jeg modtog meget sent i går aftes, ikke opkræves NOGET SOM HELST gebyr fra hverken jer eller for at afmelde mig tjenesten. Jeg VIL gerne selv kunne vælge. Og jeg ønsker slet ikke at betale for at melde noget fra, jeg ikke har valgt og ikke har ønsket at støtte', skriver ‎Bente Elsebet Sindahl Jensen‎ blandt andet.

Mandag morgen fortæller Klaus Nørskov dog, at det ikke er rigtigt, at det koster noget at afmelde sig.

»Det er en meget beskeden pris, for den er faktisk gratis. Det var jeg ikke klar over i går aftes, og så skal man jo egentlig ikke sige noget, når man ikke ved svaret, men det er gratis,« siger han.

Han forklarer dog, at der tilsyneladende er nogle teleselskaber, der har meddelt, at det kan koste penge af afmelde sig beskederne.

»Sådan som jeg har fået det forklaret, så er der nogen, der har fået en besked tilbage, når de har afmeldt sig, hvor der står, at det måske koster penge. Men det gør det ikke. Det koster ikke penge,« siger Klaus Nørskov.

I alt 900.000 danskere har modtaget sms'en fra Røde Kors som et nyt initiativ i forbindelse med nødhjælpsorganisationens landsindsamling.

Er det her med at sende sms-beskeder rundt noget, I kommer til at fortsætte med?

»Det kan jeg ikke svare dig på. Vi kigger altid på de forskellige indsatser, vi har og vurderer, om de er fornuftige ud fra de forskellige betragtninger. Den måde, ting bliver modtaget på, er også en faktor i den sammenhæng. Så jeg kan ikke svare dig. Men jeg vil gerne understrege, at vi jo rækker ud efter mennesker hele tiden for at få dem engageret i at hjælpe sårbare rundt omkring i verden. Det er det, vi gør. Det er det, vi er sat i verden for. Og derfor bruger vi de forskellige værktøjer, der er til vores rådighed til at engagere folk, og der var det her et af dem,« siger Klaus Nørskov.

Havde I regnet med, at de her sms'er kunne afføde den respons, de har?

»Vi er kede af, at der er nogen, der er blevet vrede eller er ærgerlige over det her. Det er vi altid kede af. Men vi er også nødt til at være aktive der, hvor folk er, for det er på den måde, vi får dem engageret. Så det er en afvejning af forskellige hensyn, præcis hvordan vi laver vores kampagner, og der indgår sms altså i den overvejelse.«