Faderen til den indiske kvinde, der døde som følge af en brutal voldtægt, vil have offentliggjort datterens navn, så hun kan være en inspiration for andre voldtægtsofre.

INDIEN: Faderen til den 23-årige indiske kvinde, der i sidste uge døde af sine kvæstelser efter en brutal massevoldtægt to uger forinden, siger i et interview, at han vil have datterens navn offentliggjort, så hun kan være en inspiration for andre ofre for seksuelle overgreb. Det skriver Reuters.

- Vi ønsker, at verden skal kende hendes rigtige navn, siger kvindens far til den britiske avis Sunday People ifølge Reuters.

- Min datter gjorde ikke noget forkert. Hun døde, mens hun beskyttede sig selv, tilføjer han.

- Jeg er stolt af hende. En offentliggørelse af hendes navn vil give mod til andre kvinder, der har været udsat for disse overfald. De vil finde styrke i min datter.

I den britiske avis står både navnet på faderen og datteren, men Reuters skriver, at nyhedsbureauet har valgt ikke at identificere ofret, fordi indiske myndigheder har forbudt medierne at gøre det.

Faderen har desuden opfordret myndighederne til at navngive en ny lov mod sexforbrydelser efter datteren til ære for hende.

Retssagen mod fem af de seks mænd, som er anklaget for at have voldtaget den unge kvinde, går i gang mandag ved en ny hurtigtarbejdende domstol i New Delhi. Den skal udelukkende tage sig af overgreb mod kvinder.

Anklagemyndigheden mener selv, at man står med gode kort på hånden.

- Blodet på ofret matcher de blodpletter, vi har fundet på de anklagedes tøj, siger Rajiv Mohan, der er offentlig anklager, ifølge The Times of India.

De fem mænd er anklaget for voldtægt, drab og en række andre lovovertrædelser. Den sjette er er angiveligt 17 år og dermed mindreårig, men en knogleundersøgelse skal fastslå, om han rent faktisk er ældre og dermed gammel nok til at blive tiltalt på linje med de fem andre mænd.

Ofrets familie har krævet, at den 17-årige sidestilles med de øvrige tiltalte. Det er kommet frem, at han var særdeles hårdhændet og brutal over for kvinden under voldtægten.

Inden den 23-årige døde, lykkedes det hende at afgive vidneudsagn til politiet, og da hun yderligere nåede at afsætte tydelige bidemærker på tre af voldtægtsmændene, har anklagemyndigheden et godt udgangspunkt og et 1.000 sider anklageskrift, når retssagen begynder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.