12 personer er blevet skudt og dræbt og er flere sårede efter et skudangreb på et hotel i Grand-Bassam, Elfenbenskysten. 
12 personer er blevet skudt og dræbt og er flere sårede efter et skudangreb på et hotel i Grand-Bassam, Elfenbenskysten.  Foto: SIA-KAMBOU

Abidjan: To populære hoteller blandt vestlige turister i Elfenbenskysten er under angreb.

Mindst 12 personer er dræbt, heriblandt fire europæere, fastlår politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Regeringen har tidligere oplyst, at ofrene inkluderer fem mænd, fire kvinder samt et barn.

Angrebene er sket på stranden ved hotellet L'Etoile du Sud. Gerningsmændene, der var »stærkt bevæbnede og iført elefanthuer skød mod gæster på L'Etoile du Sud - et stort hotel, som er fyldt med udlændinge,« fortalte et vidne til AFP.

Øjenvidner kunne også berette, at gerningsmændene råbte »allahu akbar (Gud er stor., red.)« under beskydningen.

Det stå ikke umiddelbart klart, hvem der står bag angrebet på hotellet i turistbyen Grand-Bassam 40 kilometer øst for hovedstaden Abidjan. Men radikale islamister har tidligere angrebet hoteller i Vestafrika, der er populære blandt udlændinge.

Sikkerhedsstyrker har evakueret området, hvor fire gerningsmænd skød løs på stranden søndag eftermiddag.  

Øjenvidner siger til nyhedsbureauet Reuters, at fire angribere begyndte at skyde på stranden i Grand-Bassam. En video viser syv personer, der ligger på jorden, efter der er blevet skudt på stranden.

»Jeg så syv døde personer. Der var fire, som angreb. Jeg var ude at svømme, da det startede, og så løb jeg væk,« siger Dramane Kima til Reuters.

Radio France Internationale havde en journalist på stedet, Eugène Kakou, da angrebet forvandlede badeidyllen til et mareridt.

En mand hjælper en såret dreng efter skudangrebet på stranden i Grand-Bassam.  

»Vi var i vandkanten, da der lød nogle knald. Folk sagde først, at det var den slags fyrværkeri, som nogle folk bruger til en fødselsdag. Men jeg har været i hæren, og jeg vidste straks, hvad det var,« siger Kakou.

Han fortæller, at han hørte skuddene mellem klokken kvart i et og et.

Journalisten flygtede ind på et toilet, og da han kom ud igen, så han en blodig kvinde, som fortalte, at »hun havde mistet sin forlovede.«

Opdateres...

/ritzau/AFP

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.