Lyt til artiklen

Det verdenskendte dokumentarprogram ’60 Minutes Australia’ bragte søndag optagelser fra et overfald, de blev udsat for i Stockholm den 1. marts.

Det skriver det australske medie The Sydney Morning Herald.

Liz Hayes er vært på det australske dokumentarprogram, der tog til Sverige i begyndelsen af marts for at dække flygtningekrisen.

Da tv-holdet ankom til Rinkeby, en forstad til Stockholm, blev de vist rundt af den politiske aktivist Jan Sjunneson, da de blev mødt af aggressive, maskerede personer, der gjorde det meget klart, at de ikke var velkomne. En kameramand og en producer blev angiveligt såret i forbindelse med overfaldet.

»Nogle er blevet slået, producerne er blevet slået, en kameramand er blevet kørt over. Vi er blevet angrebet og fornærmet. Det er bedst, at vi forlader stedet,« siger Liz Hayes i klippet, hvor hun er på vej væk fra Rinkeby.

Liz Hayes fortæller ifølge The Sydney Morning Herald, at hun ikke forestillede sig kontroverser af den karakter, fordi det var i Sverige. Desuden brugte hun sit køn til at dæmpe situationen.

»Jeg var glad for, at jeg var kvinde i den situation. Jeg følte, at de ikke ville slå mig på grund af det, og det kan være årsagen til, at jeg kunne lægge en dæmper på det hele,« siger Liz Hayes ifølge det australske medie.

Det fremgår af dokumentarprogrammet, at Sverige modtog 165.000 flygtninge, hvoraf en stor del af de somaliske flygtninge er endt i Rinkeby, der nu også går under navnet ’Lille Mogadishu’ (Somalias hovedstad, red.).

Se de voldsomme videoer af overfaldet på ’60 Minutes Australia’s tv-hold herunder.