Lyt til artiklen

En stor halloweenfest i Sydkorea er blevet ramt af en voldsom ulykke.

I hovedstaden Seoul er 146 mennesker omkommet og mindst 150 sårede under en Halloween-festival i hovedstadens gader lørdag.

Det skriver Reuters.

Der skulle have været op imod 100.000 mennesker til stede i gaderne lørdag, og der udbrød tilsyneladende panik blandt de mange mennesker, hvor efter flere blev klemt.

En talsmand fra brandmyndigheden oplyser, at mere end 400 nødhjælpsarbejdere fra hele landet tilkaldt for at behandle de sårede, ligesom også alt tilgængeligt personale i Seoul blev sendt på gaden.

Landets præsident, Yoon Suk-Yeol, har beordret et nødhjælpsberedskab til området for at hjælpe folk, der er kommet til skade.

Flere folk havde i opslag på sociale medier tidligere på dagen beskrevet, at der var så mange mennesker i området, at det føltes usikkert, rapporterer BBC.

BBC-journalist Hosu Lee er til stede i området. Journalisten siger, at området er fyldt med læger, ambulancer og politi.

»Mange unge mennesker var samlet her til aften. Mange var ude for at feste og tage på diskotek med kostumer på,« siger Hosu Lee.

»Mange af dem, jeg har set, virker oprørte og kede af det. Der er kaotiske scener,« rapporterer journalisten.