Vinterstormen, der har kostet mindst 16 liv i USA, har nu ramt Canada med rekordstore snemængder. Uvejret får dog ikke umiddelbart konsekvenser for flytrafikken i Europa.

CANADA: Flere hundrede fly er i det seneste døgn blevet aflyst eller forsinket, mens sneen pisker ned over det østlige Canada. I lufthavnen i Montreal blev der torsdag målt et snefald på 43 centimeter, og ifølge CBC News vurderes det, at det vil tage op til fire dage at rydde lufthavnen helt.

Sneen kommer fra sæsonens største store vinterstorm, der de seneste dage er draget hærgende op gennem det østlige USA. Mindst 16 amerikanerne har mistet livet under stormen, og foreløbig meldes der om et enkelt dødsfald i Canada - en ældre mand, der faldt om, mens han var i færd med at skovle sne i Toronto.

Torsdagens snefald sætter en række nye rekorder i det ellers så vintervante Canada. Både i Montreal og New Brunswick er der sat nye rekorder for snefald på et enkelt døgn.

Trods de voldsomme snemængder og de medfølgende problemer for flytrafikken ser det ikke ud til, at uvejret får betydning for flytrafikken til og fra Europa. SAS og de øvrige større flyselskaber oplever fredag morgen dansk tid ingen bemærkelsesværdige forsinkelser på de nordamerikanske afgange og ankomster.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.