Politiet i Stockholm kom på overarbejde fredag aften. Ifølge Aftonbladet gik op mod 100 sortklædte mænd til angreb på personer med udenlandsk baggrund. Politiet betegner gerningsmændene som fodbold-hooligans.

Før angrebet var racistiske flyveblade med teksten 'det er nu', blevet spredt. 

Angrebene fandt sted ved hovedbanegården i den svenske hovedstad.

Et vidne fortæller Aftonbladet, at han så en stor gruppe af sortklædte og maskerede mennesker angribe folk, der så ud til at have udenlandsk baggrund.

»Jeg så en stor gruppe af maskerede mænd. De kom fra Drottninggatan og gik ned mod pladsen og begyndte, som jeg opfatter det, at slå på indvandrere. Jeg så tre mennesker, der blev slået. Det havde intet med fodboldslagsmål at gøre,« siger han til Aftonbladet.

En kilde fortæller til Aftonbladet, at politiet har modtaget flere tip, om at hooligans havde planlagt at tage ind til det indre Stockholm for at 'rydde op'.

Kort efter midnat bekræftede politiet, at der har været uroligheder i det centrale Stockholm.

»Politimyndighederne har i løbet af dagen haft oplysninger om, at bestemte folk ville samles i centrum. Vi tog derned og stødte på omkring 70 mennesker. Vi har kunnet forbinde dem til Stockholm-klubbernes fangrupperinger,« siger Fredrik Nylén fra det svenske politi.

Den nynazistiske gruppe Svenska Motståndsrörelsen lagde fredag aften en artikel ud på sin hjemmeside, hvor de beskriver, at 'hooligans ryddede op i Stockholm'.

De skriver videre, at hooligansene ifølge deres kilde angiveligt skulle komme fra AIK Stockholm og Djurgården - og at de netop var samlet for at 'rydde op blandt kriminelle indvandrere, der huserer i området omkring hovedbanegården'.

Det svenske politi vil dog ikke bekræfte, om gerningsmændene specifikt er gået efter udlændinge.

Én person blev i løbet af aftenen anholdt for vold mod embedsmand i funktion, ligesom en enkelt person er mistænkt for at overtræde den svenske knivlov.