En Islamisk Stat-tilhænger proklamerer med en megafon den 24. august 2014, at IS har overtaget kontrollen med Taqba-luftbasen. Overtagelsen blev fulgt op af en massehenrettelse, der blev filmet og lagt på nettet. Arkivbillede.
En Islamisk Stat-tilhænger proklamerer med en megafon den 24. august 2014, at IS har overtaget kontrollen med Taqba-luftbasen. Overtagelsen blev fulgt op af en massehenrettelse, der blev filmet og lagt på nettet. Arkivbillede. Foto: Reuters

En 20-årig tilhænger af Islamisk Stat (IS) henrettede torsdag sin egen mor foran hundredvis af mennesker, efter hun opfordrede ham til at forlade organisationen.

Henrettelsen fandt sted foran et publikum på flere hundrevis ved moderens arbejdsplads, et posthus i byen Raqqah, der ligger i Syrien og er IS' 'hovedstad'.

Frankrig jager mordere og opruster mod IS FRANCE-ATTACKS-CONFLIC

Det oplyser Det syriske menneskerettighedsobservatorium.

ISLAMIC STATE-UN/

Kvinden i 40-års alderen, der ifølge CNN hed Leena al-Qasem, blev dømt til døden, efter hun havde opfordret sin søn til at forlade IS og flygte ud af byen med hende og for at have sagt, at koalitionshæren vil dræbe alle IS' tilhængere.

Sønnen, som CNN kalder Ali Saqr, meldte hende herefter til organisationen, der dernæst arrestede hende og arrangerede henrettelsen, som sønnen selv stod for.

CNN har dog selv ikke kunnet bekræfte hændelsen.

Henrettelser i massevis

Dødsdomme er langt fra usædvanlige i IS' kontrollerede områder, som ofte henretter i offentlige rum foran tilskuere.

Adskillige henrettelser er desuden blevet filmet og lagt på internettet som led i deres propaganda.

Islamisk Stat

SYRIA-CRISIS/

Besiddelse af euforiserende stoffer, blasfemi, utroskab og homoseksualitet er blot et udsnit af de strafbare handlinger, som medfører døden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.