Tilråb, pift og lange, sjofle blikke efter bagdelen. Der er hverdag for mange kvinder, når de i stilhed går på gaden. Det viser et nyt sex-chikane-forsøg. Kvinden, der var hovedperson i forsøget, får nu flere trusler om voldtægt.

Se også: Her slår han kæresten på åben gade i København - hvem griber ind

Shoshana Roberts gik i 10 timer gennem New Yorks gader klædt i sorte jeans og en T-shirt uden at sige noget.
Idemanden bag forsøget, Rob Bliss, gik foran hende med et GoPro kamera i sin rygsæk og filmede alt, som Shoshana Roberts blev udsat for at kommentarer fra fremmede mænd på gaden.

Rob Bliss blev inspireret til at lave sexchikaneforsøget, da hans kæreste selv havde oplevet flere tilråb, når hun gik på gaden.

Skuespilleren Shoshana Roberts meldte sig frivilligt til forsøget, der blev lavet til fordel for anti gade-chikane gruppen Hollaback!

Efter at videoen blev lagt på Youtube, har den på under et døgn fået mere end en million visninger. Men kort tid efter, at videoen gik viralt, melder organisationen Hollaback!, at skuespillerinden Shoshana Roberts har fået flere trusler om voldtægt. De beder nu folk om hjælp til at holde øje med de mange ubehagelige trusler i kommentarfelterne på nettet, så de kan få dem slettet.

I videoen kan du se et udpluk af nogle af de mere end 100 tilråb samt blik og fløjt, som Shoshana Roberts var udsat for.

Andre læser også