Fire britiske mænd har erkendt planer om en serie af terrorangreb i hjertet af den britiske hovedstad.

Fire militante islamister har indrømmet, at de planlagde en serie af bombeangreb i London. Det skete under en retssag i den britiske hovedstad onsdag, oplyser nyhedsbureauet AP.

De fire mænd, Mohammed Chowdhury, Shah Rahman, Gurukanth Desai og Abdul Miah, blev arresteret tilbage i december 2010, og har nu erklæret sig skyldige i at planlægge et terrorangreb mod blandt andet børsen i London.

Angrebet, som skulle have været udført omkring julen 2010, menes at være inspireret af tidligere al-Qaeda-angreb og særligt den radikale al-Qaeda-ekstremist Anwar Al-Awlaki, som blev dræbt i et droneangreb i Yemen i september.

Ifølge flere britiske medier ville gruppen desuden sende fem brevbomber til forskellige, prominente mål i London. Under efterforskningen har politiet eksempelvis fundet en håndskreven liste med mål i en af de anklagedes hjem. På listen står Londons konservative borgmester Boris Johnson, to rabbinere, den amerikanske ambassade og børsen i London.

Ifølge avisen The Telegraph har politiet også fundet et iturevet stykke papir med tegninger, som menes at forestille en bilbombe.

Planerne blev forpurret af det britiske antiterror-politi, som nåede at gribe ind inden, terrorcellen havde en bombe klar.

De anklagede er alle britiske statsborgere, men har rødder i henholdsvis Pakistan og Bangladesh. De havde adresser i London, Stoke og Wales’ hovedstad Cardiff.

I alt er ni mænd - alle i 20erne - anklaget for forskellige terrorforbrydelser i sagen. Alle har tidligere nægtet sig skyldige, men i dag tilstod de fire altså. De fem andre har erkendt deres skyld i andre former for terrorisme, oplyser BBC.

Alle ni får udmålt deres straffe i næste uge.

/BNB