De spanske myndigheder har nu iværksat en menneskejagt af den nye hovedmistænkte, marokkanske Moussa Oukabir. Politiet formoder, at han er føreren af varevognen, der kørte ind i og dræbte 13 og sårede over 100 på den spanske hovedgade La Rambla i Barcelona.

Det skriver flere spanske medier, blandt andet spanske El País og det spanske nyhedsbureau, EFE.

Den blot 17-årige marokkanske Moussa Oukabir er lillebror til Driss Oukabir, hvis ID var blevet brugt til at leje varevognen. Han meldte sig selv til politiet, efter at politiet frigav billedet af ham.

Driss Oukabir er fra Marokko og bor oprindeligt i Marseille. Men ifølge hans Facebook bor han netop nu i Ripoli nord fra Barcelona.

Han fortalte politiet, at hans bror, den formodede fører af vognen, Moussa, havde stjålet hans ID, og at han selv var i Ripoli, da angrebet fandt sted.

Udover Moussa Oukabir leder politiet stadig efter fire andre personer i forbindelse med terrorangrebet.

Myndighederne formoder, at de to angreb blev begået af en terror-celle bestående af 12 mand. Fem af dem blev skudt og dræbt af politiet i byen Cambrils, hvor en personbil kørte ind i og sårede seks civile samt en politibetjent. Tre andre er anholdt, og dermed er der umiddelbart fire terrorister tilbage på fri fod, inklusiv føreren af bilen.

Moussa Oukabir beskrives som 170 centimeter høj og ikædt en hvid trøje med blå striber.

Kl. 12 fredag bliver der holdt et minuts stilhed for ofrene. Her vil Spaniens konge, Felipe, holde tale for de fremmødte.