Den amerikanske valgkamp er gået ind i de sidste uger. Og der kommer løbende flere og flere afsløringer på bordet om begge kandidater. Nu er det Hillary Clintons kampagne, som er blevet ramt af en alvorlig skandale.

Hvis man siger 'skandale' og 'amerikansk præsidentvalg 2016', så vil de fleste nok hurtig få tankerne ledt hen på Donald Trump og de efterhånden mange afsløringer om præsidentkandidaten. Ikke mindst de afsløringer, som tyder på, at Trump har et noget perverteret forhold til det kvindelige køn.

Specielt video- og lydfilen, hvor Donald Trump bliver optaget, mens han praler af, hvor let det er for ham at nedlægge kvinder - også gifte - fordi han er kendt, vil nok stå frisk i hukommelse hos mange. Og mon ikke de fleste kan huske udtrykket, som Trump brugte dengang for 11 år siden, 'Grab them by the pussy'.

Men det er ikke kun Donald Trump, der har kæmpet med diverse skandaler. Også Clinton-lejren har haft flere. Ikke mindst de mange lækkede emails fra Wikileaks, hvor Clinton-kampagnen ikke just fremstår som de mest uskyldige og fromme.

Det er dog i høj grad druknet i de mange historier om Trumps overgreb mod kvinder.

Skjulte optagelser

Men nu er der dukket en ny og måske farligere skandale op for Hillary Clinton. En mand ved navn Robert Creamer, som har arbejdet for Hillary Clintons kampagne og det Demokratiske parti, har trukket sig, efter en video er kommet frem, hvor det tyder på, at han har været med til - på vegne af Clinton-kampagnen og det Demokratiske parti - at organisere voldelige sammenstød ved Trump-vælgermøder i flere stater.

Det er den konservative undersøgende reporter James O'Keefe via hans selskab Veritas Action Fund, som har offentliggjort skjulte optagelser med Robert Creamer og en person ved navn Scott Foval, som fortæller, at han arbejder med Robert Creamer.

Creamer står bag Democracy Partners, en organisation inden for strategisk politik og som er involveret i Clintons kampagne, og skal sammen med Scott Foval, hvis man skal tro de skjulte optagelser, have arrangeret ballade ved Trump-vælgermøder. Alt sammen for at få Trump-vælgermøderne til at fremstå kaotiske, uorganiserede og direkte voldelige.

På optagelserne siger Foval bl.a.:

»Det er ikke svært at få disse folk (personer ved Trump-vælgermøder, red.) til at slå klik. Det handler om at dukke op i en t-shirt, hvor der står 'Planned Parenthood' eller 'Trump er nazist',« siger Foval bl.a. i klippet, som du kan se her i artiklen.

'Ikke hold i virkeligheden'

CNN har forholdt Robert Creamer med Fovals udtalelse på de skjulte optagelser. Han benægter, at det forholder sig sådan.

»Det har ikke hold i virkeligheden. Vi har taget ekstreme forholdsregler for at forhindre, at vold indtræffer på vores moddemonstrationer,« siger Creamer, som bl.a. har stået for at organisere netop modorganisationer i forbindelse med Trump-vælgermøder.

Robert -Bob- Creamer på de skjulte optagelser.
Robert -Bob- Creamer på de skjulte optagelser. Foto: Project Veritas Action
Vis mere

Men alligevel har Creamer, som i øvrigt er gift med en demokratisk senator fra Illinois, set sig nødsaget til at trække sig fra Clinton-kampagnen.

»Jeg ønsker ikke at blive en distraktion for Hillary Clintons valgkampagne. Derfor har jeg fortalt partiet, at jeg trækker mig,« lyder Creamers forklaring, efter han har trukket sig.

Det Demokratiske parti og Clinton-kampagnen er ikke overraskende gået hårdt til manden bag de skjulte videoer. De angriber bl.a. James O'Keefe, som ifølge CNN tidligere har fået hård kritik for at klippe og manipulere med videoer, som skal fremme hans sag, for at udøve spionvirksomhed 'på linje med Watergate-indbrudstyvene'.

Fortryder

I videoen fortælles der bl.a. om, hvordan man hypotetisk kan skabe voldelige episoder ved Trump-vælgermøder. Og det udtalelser fortryder Creamer.

»Vi fortryder den uprofessionelle og skødesløse hypotetiske samtale, som blev fanget på skjult kamera, af en regional ansat fra vores firma, og han er ikke længere ansat hos os. Selvom ingen af de idéer, der blev beskrevet i samtalerne nogensinde fandt sted, så er de samtaler ikke noget, der reflekterer vores værdier,« fortæller Creamer, som altså også har besluttet at fyre Foval, inden han selv valgte at trække sig fra Clinton-kampagnen.

Videoen spiller direkte bold op af den væg, hvor Donald Trump gennem de seneste uger har plastret den ene beskyldning efter den anden op om, at valget skal være manipuleret og ren svindel organiseret af medierne, Clinton-kampagnen og ikke mindst Det Demokratiske parti.

Flere gange har Donald Trump direkte været ude og sige, at han mener, valget er ren svindel. Det er bl.a. sket på Twitter. Og det kan du finde eksempler på herunder.

Den trejde og sidste debat mellem de to præsidentkandidater finder sted natten til torsdag. Og den kan du læse meget mere om her på BT.dk.