Vi glemmer hr. perfekt og nøjes med hr. næsten-perfekt. I hvert fald hvis man skal tro et nyt australsk studie, skriver Independent.

Med den uendelige liste af dating apps og hjemmesider som Tinder, Match.com, Dating.dk, så skulle man måske tro, at singler kun gik efter den partner, der passede perfekt til dem selv. Man skulle tro, at singlerne havde større hang til at være kræsen.

Men det nye studie viser, at datingsiderne får singler til at sænke deres standarder. Studiet er fra Queensland University of Technology, og dataene blev taget fra 41.000 australiere mellem 18 og 80 år.

Efter at forskere havde gennemgået tallene, kunne de konkludere, at singlers kriterier og tjek-liste på potentielle partnere blev mindre.

Årsagen til dette, mener forskerne, er, at når singler endelig begynder at benytte datinghjemmesider, så er de trætte af at lede efter perfekte partnere.

»Vi undersøgte, om folk faktisk skrev til de mennesker, der matchede det, de siger, var deres perfekte partner. Og resultaterne viser, at det gør de ikke,« siger manden bag undersøgelsen Stephen Whyte.

Stephen Whyte mener, at resultaterne af undersøgelsen er positive. Fordi i dagens travle verden, kan det tage tid at finde hr. eller frk. Perfekt. Derfor kan det være opmuntrende for folk, der søger kærlighed online, at det ikke altid kun er det perfekte, der tæller.