En 91-årig mand påstår, at Robert F. Kennedys drabsmand ikke er ham, der er blevet dømt, skriver AP.

Sirhan Sirhan hedder manden, der angiveligt dræbte Robert F. Kennedy i 1968. Eller gør han?

Det mener den 91-årige Poul Schrade ikke. Han var til stede, da Robert F. Kennedy blev skudt på The Ambassador Hotel i Los Angeles den 5. juni 1968 tidligt om morgenen. Faktisk blev han selv ramt af skud.

Til en høring i Richard J. Donovan Correctional Center stod den 91-årige frem og fortalte sine oplevelser fra junidagen i 1968. Den dengang 24-årige Sirhan Sirhan var til stede og skød Poul Schrade, men det var en anden mand, der skød Robert F. Kennedy, fortæller den 91-årige i retten.

Schrade fortæller ifølge Bluffton Today, en lokalavis i staten South Carolina, at han ikke har set, hvem der skød Kennedy, men at han er sikker på, at det ikke var Sirhan Sirhan. Det skulle han have vidst i en årrække, og skyldfølelse bragte ham onsdag i retten for at hjælpe den nu 71-årige Sirhan Sirhan.

»Jeg tilgiver dig for at skyde mig. Jeg skulle have været her for længe siden, og det er derfor, jeg føler skyld for ikke at have hjulpet dig og hjulpet mig selv,« skriver Bluffton Today, at Schrade skulle have sagt direkte til Sirhan i retten.

US-KENNEDY-PORTRAIT

Høringen var Sirhans 15. anmodning om at blive prøveløsladt, hvilket denne gang også blev afvist. Han blev i 1968 dømt til døden efter mordet og har altså nu siddet i fængsel i 48 år.

Selv påstår Sirhan, at han havde drukket tæt aftenen forinden. Han husker kun, at han var fuld, har forladt det hotel, han boede på, gået ud i en bil og gået tilbage igen for at se en kvinde. En historie, han har brugt samtlige 15 gange, han har søgt om prøveløsladelse.

Kennedy-familien har været ramt af en række tragedier gennem årene. Mest berømt er drabet på Roberts storebror John F. Kennedy, der blev dræbt i 1963.

US-KENNEDY-POLITICS

Robert F. Kennedy fik sammen med enken Ethel Skakel 11 børn. To af dem, David og Michael, har begge lidt tragiske dødsfald. I 1984 døde David som 28-årig af en overdosis, og i 1997 døde Michael i en skiulykke i Aspen. Han blev 39 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.