En video og et foto af en mand, der går en tur med en måge i snor, har vakt opsigt og vrede i Storbritannien.

Ikke bare er mågen nemlig i snor. Den bliver trukket af sted på fortovet og over en fodgængerovergang i Blackpool i England.

Du kan se videoen herover, men vi advarer om, at det kan være stærke billeder.

'En række mennesker kontaktede os om billedet og videoen, der cirkulerer på sociale medier, af en ekstremt modbydelig person, der trækker en måge rundt i en snor ved Bipsham-rundkørslen i Blackpool og på en anden lokation på fortovet,' skriver den lokale  dyreværnsorganisation Brambles Wildlife Rescue ifølge Daily Telegraph på Facebook.

'En forbipasserende fik taget mågen fra ham. Den blev taget til dyrlægen og desværre aflivet.'

'Vi vil tilføje, at den så ud til at have det rigtig dårligt, og vi kan ikke vide, om den ville have kommet sig,' tilføjer man.

En anden dyreværnsorganisation, RSPCA, fordømmer også mandens behandling af mågen. Man kalder billederne for »et foruroligende syn«.

»At sætte en måge i snor vil være ekstremt stressende for fuglen, da det ville forhindre den i at være i stand til at have en naturlig adfærd og kunne føre til skade eller endda død,« lyder det fra RSPCA.

Manden, der er i 50erne, blev i samme forbindelse anholdt for at være beruset og urolig, men han blev efterfølgende løsladt, mens Lancashire Police efterforsker sagen om dyremishandling.

Episoden fandt sted 10. april, bekræfter Lancashire Police.