En netop frigivet video viser, hvordan en sort mand bliver skudt og dræbt af amerikanske betjente, da han træder ud af sin bil med hænderne over hovedet. Politiet frygtede, han havde en pistol.

Jerame Reid var passager i en bil, der 30. december blev vinket ind til siden af politiet efter at være kørt over for rødt. Kort tid efter var den afroamerikanske mand blevet dræbt af politiets skud - og dermed blev han endnu en af sagerne om drab på sorte amerikanere, som det seneste halve år har sendt tusindvis af folk på gaderne i protest.

Hvad var betjentenes grund til at skyde Jerame, har været det spørgsmål, folk har krævet svar på - og svaret findes i en netop frigivet video, skriver britiske BBC.

De nye optagelser stammer fra politibilens kamera og viser, hvordan de to betjente nærmer sig den standsede bil, hvor den ene betjent advarer sin kollega om, at han har set en pistol ved handskerummet.

En af betjentene råber til Jerame Reid, at han skal vise sine hænder og advarer »hvis du rækker ud efter noget, er du... død,« skriver BBC.

Betjenten rækker ind i bilen for at få fat i det, der på optagelserne ser ud til at være en pistol, og herefter åbner bildøren, og Jerame Reid stiger ud med sine tomme hænder hævet til skulderhøjde.

Det er på det tidspunkt, begge betjente affyrer skud mod ham.

Drabet udløste omgående demonstrationer i Bridgeton, en by med cirka 25.000 indbyggere i det sydlige af delstaten Philadelphia, og de netop frigivne optagelser fra politibilen forventes at skabe nye protester.

Mens de fleste af de tidligere sager om politibetjente, der har skudt sorte amerikanere, har omhandlet hvide betjente, er den ene af de to betjente fra Bridgeton selv sort.

Begge betjente har fået orlov, indtil sagen er blevet efterforsket.