På billedet: Salah Abdeslam.
På billedet: Salah Abdeslam.

Europas mest eftersøgte mand, den terrormistænkte Salah Abdeslam, er blevet anholdt af politiet efter en dramatisk politiaktion i Bruxelles-forstaden Molenbeek.

»Vi fik ham.«

Sådan lød det ifølge Reuters tidligt fredag aften fra den belgiske minister for asyl og migration, Theo Francken. Dermed bekræftede han, at politiet under en dramatisk aktion har anholdt den terrormistænkte Salah Abdeslam.

Han har været genstand for en sand menneskejagt siden den islamistiske massakre på 130 mennesker i Paris i november. Han menes at have stærke forbindelser til terrorangrebene i Frankrigs hovedstad.

161SEMolenbeek_anholdelse.jpg

Ifølge britiske Sky News har belgisk politi angiveligt affyret mindst ti skud og brugt granater under operationen i Molenbeek. Yderligere en person er ifølge belgiske medier såret efter aktionen.

Ifølge AFP har politikilder meddelt, at Salah Abdeslam er blevet skudt i benet. Hans nøjagtige tilstand er ukendt.

Ifølge Sky News' reporter Matt Rhodes kunne man tidligere se hvid røg fra en bygning i området. Politiet har samtidig lukket en masse gader af.

Aktion i gang i Molenbeek.

Den belgiske premierminister Charles Michel har omgående besluttet at forlade et EU-topmøde i Belgiens hovedstad.

Belgisk politi var tidligere på ugen tilsyneladende tæt på at fange Salah Abdeslam, da kampklædte betjente foretog en razzia i en lejlighed i Bruxelles.

Politiets tekniske undersøgelser viste efterfølgende, at Salah Abdeslam havde været på stedet. En anklager udtalte fredag, at man i lejligheden havde fundet fingeraftryk, der matchede den 26-årige franskmand med marokkanske rødder.

Opdateres...

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.