På et hemmeligt sted mellem de engelske byer Leicester og Birmingham, er 11 stuntkøre i gang med at forberede det 'mest ambitiøse' bil-stuntshow nogensinde - Fast and Furious Live. BT fik en smagsprøve på, hvad der venter.

Inden jeg sætter mig ind i den bulede stuntbil sammen med den professionel racerkøre Chris Knox, skal jeg skrive under på, at det er på eget ansvar og af egen fri vilje, at vi skal ud og lave hjulspind og drifte (snurre rundt, red.) på en våd bane sammen med fire andre biler. Jeg spørger ham, hvordan han ved, hvad de andre gør.

»Det ved jeg ikke, vi freestyler bare,« siger Chris Knox og griner, inden han trykker speederen i bund og kører direkte mod en af de andre biler, der heldigvis ikke vælger at trække til den samme side som ham.

Mens jeg sidder presset tilbage i sædet og bilen bliver ved med at snurre rundt, sidder Chris Know og griner igen.

For han og 10 andre stuntmænd- og kvinder er i fuld gang med at træne deres præcision, inden det bilshow, der skal turnere verden rundt, får premiere næste år.

Over 200 millioner har showet ‘Fast and Furious Live’ kostet at producere.

Showet, der i juni 2018 kommer til Danmark og som er baseret på The Fast And The Furious-filmene, der har indtjent milliarder af kroner og som indtil videre tæller otte film, mens de næste to er på tegnebrættet. De amerikanske film handler om gaderæs, og er blevet publikumssucceser på grund af de vilde biler, der er med.

Showet kommer til at indeholde de mest velkendte scener fra filmen. Blandt andet scenen, hvor en container med ild i bliver kastet efter en bil, og derudover både fly og ubåde en del af showet.

To helt nye skuespillere er hentet ind for at gøre det til andet end biler med biler på. Det bliver to helt nye karaktere, der spiller hovedrollerne. Skuespillere Elysia Wren og Mark Ebulué får begge deres debut som arena-skuespillere.

Rowland French, der er hjernen og produceren bag showet, har brugt de seneste fem år på at skabe det, han kalder verdens vildeste arena show.

»Biler skal kunne duftes, lugtes og mærkes i kroppen. Og det kan være svært at få det ud på en tv-skærm, så er derfor er det netop Fast and Furious Live en enestående, og oplagt mulighed at gøre filmene til et action-show,« siger Rowland French.

Han oplyser, at cocktailen af hurtige biler, specialeffekts, ild, lys og 3d-skærme skal give publikum følelsen af, at de er med i en actionfilm. For at det skal lykkedes er der blandt andet blevet fremstillet specielle dæk til alle bilerne, som i stedet for at efterlade sorte bremsespor efterlader hvide, så det ikke skader belysningen.

I de seneste syv uger har holdet været sammen 24/7, de har nemlig både boet og arbejdet sammen for at finpudse alle detaljer. For en enkelt fejl kan blive alt ødelæggende, hvis noget går galt, fortæller Rowland French.

»Det her er virkelig det eneste sted, du kommer til at se live stunts udført på den måde. Så jeg tror, at selvom du hverken kan lide biler eller kender Fast and Furious filmene, så bliver det her en vild oplevelse. Vi bringer jo noget til live, du normalt ikke ser,« siger Rowland Frech.

Han har måske noget at have ordene i. Mit hjerte sidder i hvert fald stadig helt oppe i halsen på mig, da dagen er færdig.

BT var inviteret til England af Livanation. Showet kommer til Danmark den 15-17 juni og bliver afholdt i Royal Arena i København. Billetterne sælges fra den 29. september, billetpriserne starter på 320 kroner.


FAKTA OM FAST AND FURIOUS:

  • Fast and Furious 7 var den film, der hurtigst har indtjent en milliard, hvilket skete på kun en uge. Dermed slår indtjeningen både Harry Potter og Star Wars.
  • Over 2000 stuntkører har været til audition om at blive stuntkører i showet FAST AND FURIOUS LIVE. De er nu kommet ned på 11 stunkører.
  • Hovedrollen Vin Diesel kom engang til at brække en stuntmands næse.
  • I de første syv film er der lavet skader for 3.695.956.428 kroner. Det gælder for biler, bygninger og andre transportmidler som for eksempel busser, helikotere pg militærkøretøjer.
  • Showet kommer i 2018 til 14 lande. Heriblandt Danmark, Sverige, England, Østrig, Belgien, Italien, Holland, Tyskland, Frankrig, Portugal og Norge

Kilde: telegraph.co.uk, insurethegap.com, fastandfuriouslive.com


BILERNE

1994 Toyota Supra MK IV

Foto: Fast & Furious Live
Vis mere

Topfart omkring 250 kilometer i timen

Kendt fra: The Fast and the Furious

1970 Dodge Charger R/T

Foto: Fast & Furious Live
Vis mere

Kendt fra: The Fast and the Furious, Fast & Furious, Fast Five, Furious 7.

Bilen er blevet ødelagt i alle film, den har været med i, men er hver gang blevet genopbygget.

Bonus: Bilen fra filmen blev sat til salg for intet mindre end 824.547 kroner.

Flip Car

Foto: Fast & Furious Live
Vis mere

Bilen er speciel bygget til at vende biler i filmene.

Kendt fra: Fast & Furious 6

Bonus: Selvom bilen ikke fylder meget, så vejer den 1755 kilo. En almindelig personbil vejer i gennemsnit 1225 kilo.

1995 Mitsubishi Eclipse

Foto: Fast & Furious Live
Vis mere

Topfart: Omkring 180 kilometer i timen

Kendt fra: The Fast and the Furious

Bonus: Bilen er blevet ikonisk, da det er i den bil man første gang ser Brian O'Conner, som spilles af den afdøde skuespiller Paul Walker.

Kilde: fastandfurious.wikia.com


Også kvinder bag rattet

Du behøver ikke at være hverken en mand eller en drengerøv for at være stuntkører. I showet kommer der nemlig til at være tre stuntkvinder, til at give mændene baghjul.

De elleve stuntmænd, der er blevet udvalgt blandt over 2000 ansøgere, til at være med til at race i de lækre biler fra filmene, er ikke alle nogen drengerøve. Tre af de professionelle stuntkøre er nemlig unge kvinder, med masser af fart på.

30, 22 og 19. Det er alderen på de unge kvinder, der skal kører med i de ikoniske biler, når showet Fast & Furious Live til næste år.

Jessica Hawkings på 22 år har allerede en stor karriere, inden for motorsporten. Hun har vundet både gokart ræs, og UK Mini Cooper Challenge pro. Derudover er hun blevet udpeget som en af favoritterne til at løbe med kvindernes Formal1 pris.

Også Jodie Rasburn kan med sine 19 år, give motorbøller baghjul. Jodie Rasburn var nemlig den yngste pige nogensinde, der har konkurreret professionel i et engelsk drifting mesterskab, og vundet. Allerede som 15 årig, vandt hun sit første trofæ på en racerbane.

Michelle Westby på 30, er blandt de mere kendte driftere på verdensplan. Hun havde nemlig gang i en karriere som undertøjsmodel, da hun som 25-årig besluttede sig for, at hun ville prøve at udleve drømmen som professionel konkurrence-drifter.

De tre kvinder skal race sammen, men nogle af branchens mest rutinerede folk, der har mange års erfaring med stuntshowet og fart.