Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Verdens rigeste personer har næsten alle tabt milliarder af dollar indtil videre i år, viser opgørelse fra Bloomberg, som Finans har bragt torsdag.

Faktisk er det kun fire af verdens 20 rigeste personer, som ifølge opgørelsen, har øget formuen i 2022.

Bloomberg Billionaires Index rangerer hver dag verdens 500 rigeste, og her er en klar overvægt i røde tal hele vejen ned ad listen.

Verdens rigeste er Elon Musk, og han er stadig meget langt foran de nærmeste med en samlet formue på 210 milliarder dollar – eller cirka halvanden billion danske kroner.

Men han er kommet noget tættere på os andre, idet han i 2022 indtil videre ifølge Bloomberg har mistet 60,4 milliarder dollar af formuen.

Den nærmeste forfølger er Amazon-boss Jeff Bezos på 131 milliarder dollar, men han har selv tabt foreløbigt 61,6 milliarder dollar i 2022.

Også nummer tre på listen, franske Bernard Arnault, kan kigge på blodrøde tal. Han har tabt 52 milliarder dollar.

På Bloombergs top-500 optræder seks danskere. Den bedst placerede er Anders Holch Povlsen (& family), som har en formue, der er opgjort til 8,27 milliarder dollar, hvilket svarer til 58,55 milliarder kroner.

Det rækker til en plads som nummer 240 i verden.

Fire af de øvrige danskere på listen er fra Kirk-familien, som ejer Lego, og dertil kommer Coloplast-bagmanden Niels Louis-Hansen som numemr 326.