Den britiske dronning Elizabeth II og en række andre statsledere udtrykker deres sorg efter skoleskyderiet, der kostede 26 personer livet.
Den britiske dronning Elizabeth II og en række andre statsledere udtrykker deres sorg efter skoleskyderiet, der kostede 26 personer livet. Foto: POOL

Skoleskyderiet i Newtown, der fredag kostede 26 børn og voksne livet, har fået alverdens statsledere til at udtrykke deres chok og forfærdelse.

- Jeg er dybt chokeret og bedrøvet over at høre om det forfærdelige tab af liv. Især nyheden om at så mange af de døde er børn, skriver den britiske dronning Elizabeth II ifølge nyhedsbureauet Reuters i et kondolencebrev til præsident Barack Obama.

- Tankerne og bønnerne fra alle i Storbritannien og overalt i Commonwealth går til familierne og vennerne til dem, som er blevet dræbt, skriver hun videre.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, skriver i et åbent brev:

- Disse nyheder forfærdede mig, og jeg ønsker at udtrykke mit dybfølte chok og bestyrtelse.

Julia Gillard, Australiens premierminister, fastslår, at »Australien sørger med Amerika«.

Også FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, og José Manuel Barroso, formand for Europa-Kommissionen, har udsendt kondolencebreve.

Politiet mener, at en 20-årig mand stod bag fredagens skyderi på Sandy Hook Elementary School i Newtown i Connecticut. Den formodede gerningsmand blev fundet død på skolen efter skyderiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.