Natalia Molchanova, der bliver betragtet som den bedste fridykker i verden, er ikke kommet tilbage til vandoverfladen. Søndag dykkede hun ned til 35 meter i det Baleariske Hav. Hun er ikke set siden, og det frygtes, at hun er død.

Det fortæller hendes søn Alexey ifølge New York Times.

Den 53-årige russer er indehaver af et hav af verdensrekorder, og på disciplinen 'recreational dive' er hendes rekord 71 meter. Det er en disciplin, hvor dykkerne bruger brystsvømning til at komme så dybt, de kan på en enkel vejrtrækning.

Det var samme slags dyk, hun foretog i søndags ud for den spanske østkyst. Denne gang dykkede hun kun ned til 35 meter. Alligevel vendte hun ikke tilbage til overfladen, som hun plejer. Hendes meddykkere satte straks gang i en eftersøgning i området, inden de kaldte på hjælp over radioen. Hverken kystvagtens både eller en helikopter fandt dog frem til Natalia Molchanova, der heller ikke dukkede op i løbet af mandagen.

Læs også:

I dykkerkredse bliver hun betragtet som den bedste dykker nogensinde. Molchanova var oprindeligt svømmer, der skiftede til fridykning som 40-årig. Derefter blev det til 41 verdensrekorder samt 23 verdensmesterskaber.

»Verden har mistet den bedste fridykker nogensinde. Jeg tror ikke, nogen vil stille spørgsmål ved det,« siger Will Trubridge, der er 15-gange verdensmester i fridykning, ifølge New York Times.

Læs også:

Tirsdag fortsatte eftersøgningen af hende. Undervandsrobotter blev indsat i bestræbelserne på at finde hende. Området, hvor der bliver ledt, dækker nu en radius på 800 km. Hendes søn Alexey, der også er fridykker, fortalte tirsdag aften, at man ikke forventede at finde hende i live.

Familien har tirsdag udsendt en pressemeddelelse med nærmere detaljer. Her skriver de, at hun formentlig er blevet fanget i en kraftig strøm under vandet, som har ført hende væk.

Læs også:

Hendes evner for fridykning bliver også hyldet af familien. De skriver, at hun kunne holde vejret i ni minutter og dykke ned til 101 meter med finner på.

'Natalia er en stolt mor til Oksana og Alexey. Hun elskede børn og så frem til dagen, hvor hun skulle være bedstemor. Hun var en inspiration til alle fridykkere, og selvom hun var en af de vildeste konkurrencemennesker i verden, var hun altid rolig og afslappet under konkurrencer,' skriver familien i meddelelsen.