Ligestilling til OL-sølvvindere

JAPAN: Ligestilling mellem kønnene er et ukendt begreb inden for japansk fodbold. Mens medlemmerne af kvindelandsholdet må sidde klemt på de billige sæder, når de rejser til udekampe, kan deres mandlige modstykker boltre sig på businessclass.

Sådan var det også, da de to hold rejste til OL i London i sidste måned. Men på hjemturen fik kvinderne de samme fly-privilegier som deres mandlige modstykker. De finere pladser var en belønning for kvindernes sølvmedaljer, bekræfter det japanske fodboldforbund over for BBC.

Ifølge forbundet flyver de medaljeløse mandlige fodboldspillere altid på businessclass, fordi de er professionelle. Kvinderne, der er regerende verdensmestre, kan således ikke være sikre på samme fine forhold næste gang, de skal spille på udebane.

Dyrker cannabis i Roms undergrund

ITALIEN: Hvad skal man bruge en tom metrotunnel til? Tjo, man kan eventuelt starte en storstilet produktion af cannabis. Det er i hvert fald, hvad en foretagsom italiensk undergrundslandmand har gjort.

Ifølge Reuters har politiet i Rom tirsdag afsløret en omfattende cannabis-farm i en forladt tunnel under Roms gader. Tunnellen, som blev bygget i tiden under diktator Benito Mussolini, blev officielt brugt til at dyrke champignoner, men en stærk duft af marihuana fik politiet til at gennemføre en razzia, hvor man opdagede række efter række af den euforiserende urt skjult bag en væg.

Under razziaen beslaglagde politiet 340 kilo cannabis til en værdi af godt 22 millioner kroner. Plantagens 57-årige indehaver er blevet anholdt.

Død DDR-flygtning fundet i live

TYSKLAND: Ingen ved præcis, hvor mange mennesker, der blev dræbt under et forsøg på at flygte fra det kommunistiske regime i Østtyskland. Uofficielle vurderinger lyder på 1.100 personer, men det kan nu nedjusteres til 1.099. På listen over de dræbte står navnet René Seiptius, men nu viser det sig, at han lever i bedste velgående, skriver Reuters.

Den nu 48-årige Seiptius forsøgte ganske vidst at flygte sammen med en gruppe kammerater i 1981. Automatiske maskingeværer dræbte en af hans venner, mens resten blev arresteret af Stasi. Alligevel står René Seiptius’ navn på listen over de dræbte på museet »Haus am Checkpoint Charlie«, men hvordan det er sket, kan ingen forklare.

- Det er ikke altid let at få den korrekte information. Tidligere medarbejdere fra det hemmelige politi kontrollerer fortsat en stor del af oplysningerne, fortæller museumsdirektør Alexandra Hildebrandt.

Det var René Seiptius’ hustru, der opdagede sin levende mands navn på listen over de døde.

BNB