Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I disse dage er der G20-topmøde i den nordtyske storby Hamborg. Her mødes lederne fra verdens rigeste nationer for at diskutere alt fra klima til økonomi og Syrien. Men det foregår ikke i fred og fordragelighed. Rundt om i Hamborg har hundredvis af demonstranter under sloganet 'Welcome to hell' spredt ødelæggelse. På sociale medier beskrives dele af Hamborg som en 'krigszone'.

Frem til klokken 12.20 fredag var 159 betjente blevet såret i Hamburgs uroligheder i forbindelse med demonstrationer mod G20-topmødet. Det oplyser politiet ifølge dpa. 45 demonstranter er blevet anholdt, ifølge ritzau. Det kan du læse mere om her.

Som du kan se i videoerne her i artiklen hærger demonstrationer gennem byen, hvor de blandt andet sætter ild til biler, smadrer butiksruder og kaster med røgbomber. Det har fået tysk politi til at rykke massivt ud i byens gader for at holde styr på de mange demonstranter.

I de to videoer i tweets herover kan man se, hvordan adskillige biler er blevet sat i flammer af de hærgende menneskehobe.

I de to videoer herover kan man blandt andet se, hvordan demonstranter smadrer butiksruder og bruger røgbomber i gaderne.

Urolighederne i millionbyen er efterhånden blevet så voldsomme, at Hamborg Politi har set sig nødsaget til at bede om forstærkning fra resten af Tyskland.

»Vi har spurgt de andre bundelande, om de har frie folk til rådighed,« siger en talsperson fra Hamborgs Politi ifølge Bild.

Andre læser også