Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Kim Haugaard

Norge er normalt kendt som et af de lande, som er endnu dyrere at leve i end Danmark. Men op til påske er specielt én ting blevet uhørt billigt: Bland-selv slik!

I hele Norge kan man i øjeblikket købe bland-selv slik for kun 2,90 norske kroner per 100 gram. Det svarer til cirka 2,25 danske kroner. Det er altså muligt at blande et helt kilo slik for lidt over 20 kroner.

Det skriver norske Trønder-Avisa.

De ultra lave slik-priser kommer som et resultat af en voldsom priskrig, som Rema 1000 op til påske har indledt.

En kunde i Rema 1000 købte hele 35 kilo slik, og det er tilfælde som dette, der har ført til, at der nu er blevet sat en grænse på to kilo per kunde. Det skriver norske VG.

jijho

I en Rema 1000-butik tæt ved Trondheim fik en butiksindehaver for alvor priskrigen at mærke, da de i løbet af én dag solgte intet mindre end 1,6 ton bland-selv slik.

»Jeg havde heldigvis været lidt på forkant og bestilt mere, end vi normalt sælger. Folk købte hele kasser med deres yndlingsslik,« siger Anders Juberg, der er indehaver af Rema 1000 på Nordsia i Steinkjer.

Fona

I starten af dagen lå prisen på 5,90 kroner per 100 gram, og Anders Juberg fandt først ud af, at prisen i hans butik var næsten halveret, da en kunde gjorde ham opmærksom på det. Det lod sig gøre, fordi priserne er styret centralt i Rema 1000.

Ifølge TV2 Norge er de lave priser blevet kritiseret af flere fagfolk, der advarer om konsekvenserne ved at proppe børn og unge med sukker på den måde. Norges sundhedsminister, Bent Høie, tager det dog mere med ro.

»Det er næsten påske, og det er ikke unormalt, at vi ser priskrige som denne. Folk nyder påsken og fylder påskeæggene op med slik. Det er ikke overraskende,« siger Bent Høie ifølge TV2 Norge.

IRAN-ECONOMY-AUTOMOBILE

Om priskrigen finder vej til de danske supermarkeder er endnu uvist.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.