Den værste oversvømmelse i 50 år!

Indtil nu har oversvømmelserne, der har ramt Thailand, kostet 25 mennesker livet, mens to er forsvundet. Regeringen kalder oversvømmelserne for de værste i et halvt århundrede, skriver channelnewsasia.

»Omkring 1,1 millioner mennesker fra 369.680 familier i 12 provinser i den sydlige del af landet er berørt af oversvømmelserne,« siger regeringens talsmand Chatchai Promlert i sin daglige opdatering om katastrofen.

I de ramte dele af provinsen Surat Thani - der er turisternes vej til øerne Samui og Phangan - siger landsbybeboerne, at en uges uafbrudt regn har bragt en syndflod uden fortilfælde.

»Hvert år har vi oversvømmelser, men ikke som dem vi ser nu,« siger en landsby-leder til nyhedsbureauet AFP.

»Der er 100 huse i min landsby, men vi blev nødt til at forlade den, og vi mistede alt... vandet blev ved med at komme, næsten to meter højt.«

Premierminister Prayut Chan-O-Cha sagde tirsdag, at indbyggerne skulle have lyttet til evakuerings-ordrene inden oversvømmelserne ramte.

»Mange ønskede ikke at forlade deres hjem,« sagde han, og antydede dermed, at deres handlinger havde gjort redningsarbejdet mere besværligt.

Foreløbig har oversvømmelserne beskadiget fem regerings-installationer, 218 veje og 59 broer.

En thailandsk munk står i døren ind til et oversvømmet bhudistisk tempel nær Nakorn Sri Thammarat.

Togforbindelsen til de sydlige provinser ligger før øjeblikket stille. Den ensporede toglinje er oversvømmet syd for Prachuap Khiri Khan station - godt 300 km syd for Bangkok.

Alle sydgående tog stopper dér, men allerede i morgen, torsdag, venter myndighederne at reparationsarbejdet på det sted er ovre. Da kan togene køre videre til Thung Song station i Nakhon Si Thammarat. Videre sydpå er toglinien stadig oversvømmet.

SMS

Hitter på Facebook