Lyt til artiklen

Der er lørdag udbrudt en voldsom brand i den italienske hovedstad Rom.

En kæmpe sort røgsky er synlig i store dele af den østlige udkant af byen.

Det skriver det italienske nyhedsbureau ANSA.

»Det er en dramatisk situation,« siger Mauro Caliste, der er borgmester i Roms femte distrikt.

Ifølge nyhedsbureauet fortæller han videre, at brandmandskabet indtil videre ikke har kunnet afgrænse branden, og på grund af vinden breder den sig yderligere.

Branden skulle være brudt ud nær Centocelle arkæologisk park i det østlige Rom, og beredskabet i Rom oplyser, at der blev slået alarm klokken 16.50.

Ifølge det italienske medie Corriere della Sera kan den sorte røg forklares med, at ilden har ramt et område med autoophuggere, hvor der er gået brand i nogle bildæk.

På grund af den kraftige røg beder myndighederne beboerne om at holde deres vinduer lukkede og bære masker i områder, der er ramt af røgen.

epa10062156 The huge column of black smoke caused by a vast fire that broke out in Rome, Italy, 09 July 2022. EPA/CLAUDIO PERI
epa10062156 The huge column of black smoke caused by a vast fire that broke out in Rome, Italy, 09 July 2022. EPA/CLAUDIO PERI Foto: CLAUDIO PERI
Vis mere

»Alle skadestuerne er blevet alarmeret for luftvejssymptomer. Rådhuset gjorde klogt i at anbefale at holde vinduerne lukkede og bære en maske for at undgå at indånde dampene fra branden,« siger Alessio D'Amato, der er sundhedsrådmand i Lazio-regionen.

Der er i øjeblikket ingen meldinger om tilskadekomne, men hundredvis af mennesker er blevet evakueret fra det område, hvor røgen er kraftigst.

Nogle veje er også spærret på grund af røg, og Roms beredskab skriver på Twitter, at mindst 100 brandmænd arbejder på at slukke branden.

Ifølge ANSA melder beboere i området, at de har hørt eksplosioner. Dette er dog ikke blevet bekræftet af myndighederne.

Roms beredskab arbejder på højtryk på at slukke branden.
Roms beredskab arbejder på højtryk på at slukke branden. Foto: TIZIANA FABI
Vis mere

Man mener, at branden skyldes den vedvarende hedebølge og efterfølgende tørke.

B.T. følger sagen …