Den amerikanske våbenorganisation NRA indkalder til pressekonference efter massakren, der kostede 20 børn og seks lærere livet.

USA: Den magtfulde amerikanske interesseorganisation The National Rifle Association (NRA) udtaler sig nu for første gang siden det tragiske skoleskyderi i den amerikanske by Newtown, hvor 20 børn i seks-syv års alderen mistede livet.

I en udtalelse, som NRA har sendt til flere amerikanske journalister, udtrykker organisationen medfølelse med de efterladte.- The National Rifle Association of America består af fire millioner mødre, fædre, sønner og døtre - og vi er chokerede, triste og fortvivlede over nyheden vedrørende de forfærdelige og meningsløse mord i Newtown, skriver våbenorganisationen og tilføjer:

- NRA er parat til at tilbyde meningsfulde bidrag, der vil bidrage til at sikre, at dette aldrig sker igen.

Præcis hvad disse bidrag består i, er uklart. Men i følge nyhedsbureauet Reuters har NRA planlagt en pressekonference i Washington på fredag. Hvad organisationen vil sige er uvist, men efter de meningsløse drab har debatten om den liberale amerikanske våbenlovgivning rullet i USA.

Amerikanerne er forfærdede over, at den 20-årige Adam Lanza i fredags dræbte de 20 børn, seks lærere og siden sig selv. Og selv amerikanske politikere, der med næb og kløer har forsvaret våbenlovgivningen, har erkendt, at der kan være brug for at se den efter i sømmene. Også New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har opfordret til at skride ind over for den lette adgang til våben.

Tirsdag udtalte Barack Obama via en talsmand, at han bakker op om den demokratiske senator Dianne Feinsteins forslag om at genindføre en lov, der forbyder angrebsvåben.

Og tidligere på ugen sagde Obama i en følelsesladet tale til de efterladte efter skoleskyderiet, at »tragedierne må holde op, og hvis de skal holde op, så må vi forandre os«.

NRA skriver i udtalelsen til de amerikanske journalister, at organisationen hidtil har forholdt sig stille af respekt for de efterladte.

En tilføjelse til den amerikanske forfatning sikrer amerikanerne retten til at eje håndvåben.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.