Nu indrømmer den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, at også han er chokeret over Københavns Zoos aflivning af giraffen Marius. Og hjemme i USA rydder CNN den bedste sendetid.

- Jeg ser situationen som chokerende. Og videoen er svær at se, skriver den nyudnævnte ambassdør, der fornylig flyttede til landet sammen med sin ægtemand Stephen, på sin facebook-side.

Og trods chokket fortæller ambassadøren, at han og partneren er parate til at lytte til zoos egen forklaring.

- Stephan og jeg vil snart besøge Københavns Zoologisk Have for at forstå hvad de har gjort og hvorfor, de har gjort det. Og med et åbent sind vil jeg lytte til alle de forskellige perspektiver, skriver Gifford.

Årsagen til Rufus Giffords reaktion er, at ambassadøren allerede tidligt i går havde modtaget talløse reaktioner på sin facebook- og hjemmeside. Ophidsede danskere og amerikanere, der havde set historien om den unge, sunde giraf, der i zoologisk have var blevet aflivet, bad om ambassadørens reaktion eller indgriben.

Og hjemme i ambassadørens hjemland USA, strøg giraf-historien også hurtigt til tips på diverse nyheds-hjemmesider. Og på tv var det især den verdensomspændende nyhedskanal CNN, der ryddede den bedste sendetid.

- Hvorfor aflivede en dansk zoologisk have denne smukke, unge og sunde giraf. Og hvorfor lod de små børn se på, mens de først skar den i stykker og siden fodrede den til havens løver og andre vilde dyr, lød oplægget til den danske giraf-historie.

Og nyhedsoplæser Caren Costellog fortsatte:

- Denne historier har bragt sindene i oprør over hele verden. Og jeg advarer: Billederne vi nu vil vise, kan være svære at se på.

Både på BBCs hjemmeside og på tv-kanalen BBC-America forsøgte man at belyse alle sagens sider ved at forklare Københavs Zoologiske Haves bevæggrunde i forhold til aflivningen af giraffen. Men chokket talte højere end videnskaben.

Og også på den amerikanske nyhedskanal FOXNEWS fik giraf-historien en plads nær toppen af nyhedspyramiden. Og via CNN sagde den amerikanske dyreekspert Jack Hanna, der bl.a. har været gæst på både David Letterman og Jay Lenos talkshow:

- Jeg har set meget. Men efter min opfattelse var denne henrettelse det mest ufølsomme og usmagelige, jeg nogensinde har set.

Københavns Zoologiske Haves begrundelse for at aflive Marius er, at girafferne skal have ungerne i naturlige intervaller - ligesom i naturen. Her ville kalven på et tidspunkt bryde ud af flokken og danne sin egen familie - eller slås med sin far. Dette var Marius ifølge Zoologisk Haves videnskabelige direktør, Bengt Holst, allerede begyndt at gøre, og det er en potentielt farlig situation for girafferne.

Københavns Zoo forsøgte derfor at få kalven afsat til en anden Zoo, men det kunne ikke lade sig gøre p.g.a. pladsmangel i andre haver og risiko for indavl.