Pizzafyld er noget, der virkelig kan få følelserne i kog.

Og der er nok en del italienske pizzabagere, der ville få pizzaen i den gale hals, hvis de så, hvad svenske Stellan Johansson putter på af fyld.

I starten af juni bestilte han en pizza, hvis fyld var inspireret af den svenske elektronika-duo Hooja, der havde et mindre hit med nummeret ‘Banan Melon Kiwi & Citron’ i 2022.

Fyldet kom på en vesuvio-pizza, altså en pizza med tomatsauce, ost og skinke.

Pizzaen er inspireret af sangen 'Banan Melon Kiwi & Citron' af svenske Hooja.
Pizzaen er inspireret af sangen 'Banan Melon Kiwi & Citron' af svenske Hooja. Foto: Privatfoto
Vis mere

Resultatet var ikke en udpræget succes, skriver Stellan Johansson på Facebook:

»Kiwi og citron var gode. Det er vigtigt at vælge en umoden kiwi. Banen var lige så ulækker, som den plejer. Vandmelonen viste sig temmelig smagløs.«

Stellan Johansson, der bor i byen Skottorp lidt nordøst for Båstad, har modtaget mange reaktioner på sin pizza, men intet i forhold til de reaktioner, han modtog for tre år siden, da han byttede ananassen på en Hawaii-pizza ud med kiwi.

Det udløste deciderede dødstrusler.

»Det var ret voldsomt. Både sms'er, beskeder på Facebook og telefonopkald fra italienere, fra halvdelen af ​​verden føltes det som,« fortæller han til den svenske avis Expressen.

Han fortæller, at folk skrev, at ‘jeg dør, hvis jeg kommer ned til Italien, at de sætter mit blod på pizzaen i stedet for og så videre. Der var en del alvorlige trusler.’

Truslerne blev dog aldrig ført ud i livet, og har ej heller afholdt svenskeren fra flere pizzaeksperimenter.

Han fortæller til Expressen, at han selv medbringer frugten til pizzaen, og at restaurantejere smiler, når de ser ham, da han er blevet et kendt navn i området.

Han har ikke planlagt, hvad det næste pizzaeksperiment skal indeholde.