Det var her på perronen på Ernst-Reuter-Platz metrostation, at en ung svensk kvinde blev skubbet ud foran et tog tirsdag aften. Hun blev dræbt på stedet.
Det var her på perronen på Ernst-Reuter-Platz metrostation, at en ung svensk kvinde blev skubbet ud foran et tog tirsdag aften. Hun blev dræbt på stedet. Foto: PAUL ZINKEN

En svensk kvinde i 20'erne blev tirsdag dræbt, da en for hende ukendt mand skubbede hende ud foran et undergrundstog.

En ung svensk kvinde stod sent tirsdag aften på undergrundsstationen Ernst-Reuter-Platz i Berlin, da en mand, hun ikke kendte, pludselig skubbede hende ud foran et tog, der kørte til perronen.

Kvinden blev dræbt på stedet.

Det skriver Berliner-Zeitung.

Vidner på stedet fastholdt den 28-årige mand, indtil politiet kom.

»Vi ved, at en kvinde i 20'erne er blevet dræbt i Berlin. Hun var bosat i Berlin og svensk statsborger. De pårørende er underrettede,« siger en repræsentant fra det svenske udenrigsministerium til den svenske avis Aftonbladet.

Politiet efterforsker sagen som drab.

Ifølge Berliner-Zeitung er den formodede gerningsmand en iransk statsborger, som i øjeblikket ikke har fast bopæl. Han opholder sig fortrindsvis i Hamburg og havde kun været i Berlin i få timer tirsdag aften, hvor han havde forsøgt at få husly hos nogle hjemløse.

Avisen erfarer i øvrigt, at manden er kendt af politiet på grund af en 15 år gammel voldssag.

Politiet kender endnu ikke motivet for drabet. Det skal nu undersøges, om den 28-årige er psykisk syg.

»Baggrunden for forbrydelsen er uklar,« siger en talsmand for politiet.

Intet tyder på, at offer og gerningsmand kendte hinanden. Den unge svenske kvinde var tilsyneladende et helt tilfældigt offer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.