»Lad folk skyde hinanden. Forstyr dem ikke. Det er ikke en Kalle eller en Frederik, der dør. Det er mennesker, der selv skaber problemer, og som selv laver rod. Lad os spise hinanden, til vi løber tør. Det er bedst sådan. Den, der lever, er bedst. Den, der er død, er død.«

Ordene stammer fra et interview, som svenske Expressen sidste år lavede med en fremtrædende bandefigur. Julemorgen blev han ifølge selvsamme medie skudt og dræbt.

Mehdi 'Dumle' Sachit nåede at fejre 27 fødselsdage, før han i Stockholm-forstaden Rinkeby omkring klokken 8.30 blev ramt af skud flere skud – blandt andet i hovedet.

Han var frem til sin død medlem af den svenske bande Dødspatruljen, og til Expressen fortæller politiet da også, at bandevinklen indgår i efterforskningen af drabet.

Drabsofferet var selv mistænkt i en drabssag.
Drabsofferet var selv mistænkt i en drabssag. Foto: 11950 Ali Lorestani/TT
Vis mere

Den 27-årige mand var et kendt navn hos politiet. Han er tidligere blev dømt for både seksual-, volds- og narkoforbrydelser.

Derudover står hans ifølge Expressen også på listen over mistænkte, som politiet interesserer sig særligt for i efterforskningen af drabet på rapperen Einar med det borgerlige navn Nils Grönberg.

Han blev en oktoberaften sidste år skudt foran sit hjem i Hammarsby.

Året forinden spillede han en hovedrolle i en spektakulær kidnapningssag, og i sommeren 2021 blev flere mænd dømt for at stå bag bortførelsen af rapperen, der var blevet mishandlet og afpresset.