Pas på jer selv derude.

Den sætning har vi hørt igen igen og igen i amerikanske politiserier som 'Hill Street Blues'.

Men sætningen bruges også ude i den virkelige verden på de virkelige politistationer. Og i fredags lød de ord til den kun 29-årige Ashley Guindon, på dagen hvor hun blev taget i ed som politibetjent.

Be safe!

Dagen efter var hun død.

fasdfas

Lørdag aften var hun på sit livs første vagt, da hun sammen med to kolleger blev kaldt ud til, hvad de ventede var husspetakler i et idyllisk forstadskvarter i Woodbridge, Virginia, som ligger omkring 30 km. fra Washington.

Men dét, der åbenbart var startet som husspektakler havde forlængst ændret karakter. Og i stedet for at falde til ro, gik den ophidsede ægtemand i villaen amok og skød først sin kone, dernæst på de tre betjente da de trængte ind i huset.

På det tidspunkt var der gået kun lidt over 24 timer, siden en smilende og stolt Ashley Guindon, var blevet taget i ed.

På twitter lagde Prince William County Politi et billede ud af de to nye i 'klassen'.

»Velkommen til betjentene Steven Kendall & Ashley Guindon, som blev taget i ed i dag og begynder på deres arbejde i weekenden. Pas på jer!«

Ifølge Daily Mail havde 29-årige Ashley Guindon studeret ved Embry-Riddle Aeronautical Universitetet, og jhavde derudover en doktorgrad i retsmedicinsk videnskab fra George Washington Universitet. Dertil havde hun fra 2007 til 2013 været i marinen i det amerikanske militær, hvor hun havde rang af korporal.

Men hendes kald var tilsyneladende et andet. Hun ville være politibetjent.

Den karriere blev tragisk nok ikke særlig lang.

Ashley Guindon blev alvorligt såret og døde kort efter. Hendes 2 kolleger er fortsat i live, omend i kritisk tilstand. Gerningsmanden er anholdt.

På mindesiden for politifolk der er døde i tjenesten, står Ashley Guindons navn øverst. Og de rørende mindeord vælter ind på siden.

»Rest in peace....Blue Knight...in the arms of the Angels...«

Fra politets mindeside.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.