I håbet om at kunne erhverve sig et par billige bukser gik 25-årige Ruth Clemens forventningsfuld ind i prøverummet i sin lokale H&M med et par bukser, hun havde set i butikken,

Godt nok var bukserne en størrelse 44, hvilket var et nummer større end den størrelse 42, som Ruth Clemens efter eget udsagn ellers plejer at bruge i bukser. Men det skulle alligevel komme an på en prøve - måske var bukserne små i størrelserne.

Og det må man sige, de var.

For i prøverummet blev den 25-årige studerende noget chokeret over den egentlig størrelse på bukserne. De var nemlig alt for små, selv om de jo egentlig burde være for store.

Ruth Clemens fattede straks sin telefon og tog et billede af sig selv i bukserne og delte billedet på H&M's Facebook-side.

»Jeg er normalt en størrelse 42 i bukser (sommetider 44, hvis jeg køber undertøj), så jeg tænkte, jeg ville prøve dem (bukserne, red). Det gik ikke så godt,« skriver hun blandt andet og fortsætter:

»Det er allerede svært nok for mig at finde tøj, jeg kan passe på grund af min højde. Hvorfor laver I jeres jeans så urealistisk små?«.

Artiklen fortsætter under billedet.

Opslaget har siden bredt sig som en steppebrand på de sociale medier, hvor det i skrivende stund er liket mere end 76.000 gange og delt over 10.000 gange.

Samtidig møder hun opbakning fra en bred skare af de folk, der har kommenteret opslaget. Flere af dem oplever ligeledes, at H&M's størrelser er en anelse for små.

Størrelserne kan variere

H&M har dog givet svar på tiltalte, og i kommentarfeltet skriver den store tøjkæde blandt andet:

»H&M laver tøj til vores butikker over hele verden, så størrelserne kan variere afhængig af stil, snit og stof.«

De uddyber i en anden kommentar, hvor de skriver, at H&M arbejder med de samme mål og størrelser inden for alle deres forskellige modeller. Alligevel understreger de, at de tager kritikken til sig.

Om det kommer til at have betydning for størrelserne vides ikke.